VIDEO Festivalul de Film Evreiesc începe prin omagierea lui Radu Gabrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Gabrea a debutat în 1969 cu filmul „Prea mic pentru un război atât de mare“, premiat un an mai târziu la Festivalul de la Locarno
Radu Gabrea a debutat în 1969 cu filmul „Prea mic pentru un război atât de mare“, premiat un an mai târziu la Festivalul de la Locarno

Festivalul de Film Evreiesc, aflat la cea de-a treia ediţie, se va desfăşura în perioada 20-24 octombrie şi va fi găzduit de Studioul „Horia Bernea“ de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi de cinematograful Elvira Popescu din Capitală.

La gala de deschidere a festivalului  va fi omagiată bogata carieră cinematografică a cineastului Radu Gabrea şi va fi lansată colecţia de DVD-uri care cuprinde cele mai recente şapte producţii realizate de regizor.

În deschiderea festivalului va fi proiectat filmul „The Garden of Eden“, în regia lui Ran Tal, câştigător al premiului pentru cel mai bun regizor la Jerusalem International Film Festival – Israel (2012) şi al marelui premiu pentru cel mai bun film la Mediteran Film Festival – Bosnia (2013).

Totodată, în ediţia de anul acesta vor putea fi vizionate producţii precum „In the Shadow“, în regia lui David Ondrícek, „The World is Funny“, regizat de Shemi Zarhin, şi „By Summer's End“, în regia lui Noa Haroni.

Festivalul de Film Evreiesc îşi propune să sărbătorească bogata moştenire iudaică din România prin proiecţia unor lungmetraje, scurtmetraje şi documentare. 

De asemenea, festivalul promovează toleranţa interetnică şi religioasă şi creează oportunităţi pentru dialog internaţional prin organizarea de workshop-uri şi conferinţe cu tematică evreiască. 

În plus, această ediţie va fi marcată de proiecţii de filme, de la documentare la comedii, care vor urmări o tematică socială contemporană.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite