Târg de artă, creație și dezvoltare pentru descoperirea drumului către binele personal

0
Publicat:

Unul dintre cele mai originale evenimente care au ca temă dezvoltarea personală aduce laolaltă creatori de artă contemporană, oameni pasionați de yoga și mindfulness, precum și producători de preparate bio. 

Cosmic Beauty & Wellness Festival este un festival unic în România, aflat la prima ediție, ce are loc pe 18-19 martie 2023, la Ghica House, situată în centrul Bucureștiului. În cadrul evenimentului, pasionații de sănătate fizică și mentală pot participa la diverse workshopuri și activități precum yoga, mindfulness, mișcare, dezvoltare personală și nutriție. De asemenea, în cadrul festivalului, participanții au ocazia să întâlnească antreprenori și creativi locali de cosmetice, bijuterii, uleiuri esențiale, parfumuri artizanale, dar și producători de băuturi și alimente artizanale 100% naturale.

Zona de târg

„Weekend Adevărul“ a discutat cu organizatorul Dan Pierșinaru pentru a afla mai multe despre ce înseamnă un asemenea festival, ce aduce nou publicului din România, dar și despre activitățile la care se pot înscrie doritorii. „Vrem să creăm un hub sau o platformă în care oamenii pot găsi în mod centralizat și condensat mai multe opțiuni, pe care să le poată și testa, în ceea ce privește wellbeing-ul și dezvoltarea personală. Va oferi publicului o experiență educațională care are menirea de a sta la baza dezvoltării lor personale. Festivalul va îmbina armonios tema generală a grijii de sine prin activități legate de trup, minte și spirit“, ne-a dezvăluit organizatorul.

În zona de târg a festivalului, participanții au ocazia să descopere și să testeze produse cosmetice, accesorii de wellness și bijuterii conceptuale, produse alimentare artizanale, parfumuri și uleiuri esențiale de la diverse branduri, care „pun accentul pe calitate, responsabilitate, sustenabilitate și autenticitate“. „De exemplu, cei de la Goji Republic au inclusiv o cultură bio certificată de goji, acest fruct-minune cu foarte multe proprietăți. Prin intermediul lor vom face un workshop cu un cosmetolog, care va povesti despre cum sunt gândite cosmeticele, cu ce se ocupă de fapt un cosmetolog și care este rolul lui în crearea unor produse“, a mărturisit Dan Pierșinaru.

Descoperirea binelui/sinelui

Participanții au ocazia să se înscrie la diverse tipuri de workshopuri și activități care au fost gândite și organizate astfel încât „trainerul să fie foarte aproape de cei care participă“, potrivit organizatorului. „Prima noastră intenție este să aducem în conștiința oamenilor cât mai multe posibilități de a se dezvolta din punct de vedere personal. Toate workshopurile sunt mai mult la nivel de introducere – vii, descoperi, înțelegi despre ce este vorba, iar apoi îi poți contacta pe traineri sau pe profesori pentru a aprofunda metodele respective“, a mai explicat acesta.

Totodată, Pierșinaru ne-a explicat și în ce constă una dintre activitățile de dezvoltare personală bazată pe o metodă terapeutică care lucrează cu biografia omului: „Consilierul biografic îți pune mai multe întrebări și te ajută pe tine să ajungi la răspunsuri și să descoperi lucruri, deci nu îți indică nimic. Astfel poți descoperi tipare comportamentele, conștientiza reacții și înțelege anumite lucruri despre tine însuți“, a mai spus acesta. Workshopul „Biografia mea are sens“ este susținut sâmbătă de Camelia Oprea, consilier dezvoltare personală, practician de Artă Biografică, facilitator Consonanță Socială și pedagog Waldorf.

Laura Călin - instructor yoga
Laura Călin susține o sesiune de yoga la Cosmic Beauty & Wellness Festival

Sănătate mentală la locul de muncă

Însă, pe lângă dezvoltarea personală care include activitățile pe care le poți face tu cu tine însuți, pentru crearea unui stil de viață sănătoasă contează foarte mult și modul în care te simți la locul de muncă. Astfel, organizatorii Cosmic Beauty & Wellness Festival au inclusiv în cadrul festivalului și un workshop de wellbeing organizațional. „Fiecare individ contează la locul de muncă, iar workshopul atrage atenția asupra faptului că în structurile piramidale lucrurile se disociază, iar oamenii nu au plăcerea mersului la lucru și totul devine destul de robotizat. Organizația Institute of Man Organisation (IMO), prin filiala din România, promovează o metodă de management pe orizontală, care reprezintă viitorul în acest domeniu. Tema acestui workshop este cum să îți fie bine la locul de muncă“, a declarat Dan Pierșinaru. Workshopul „Cum să-mi fie bine la locul de muncă“ este susținut sâmbătă de Rocsana Nica și Teodora Varvare, cofondatoare IMO România, consultanți dezvoltare organizațională și leadership.

Activități pentru copii

De asemenea, în cadrul festivalului, sâmbătă sunt organizate și ateliere pentru copii, precum Atelierul „Povestea Muzicală“ pentru copii (4-9 ani) și Atelier de construit instrumente muzicale pentru adulți și copii (7 ani +), ambele susținute de Andreea Botezan, pedagog și art-terapeut, licențiată în Psihologie și Gestalt Terapie. De asemenea, copiii se pot bucura duminică de Spectacolul de Euritmie Basmul „Hagoromo - Mantia de pene“, cu Flavia și Taisuke Sasaki, profesori formatori în euritmie, cofondatori ai Etherium Visible Sounds.

Cei care vor să participe la activități și workshopuri își pot achiziționa biletele de pe site-ul oficial – cosmicfestival.ro, acestea incluzând și accesul la târg. Totodată, organizatorii au creat și pachete speciale pentru cei care vor să participe la toate atelierele din fiecare zi de festival – Saturday Pass, respectiv Sunday Pass. „Cosmic Beauty & Wellness Festival este un eveniment dedicat unui mod conștient de a avea grijă de noi. Te invităm să ne conectăm, să împărtășim experiențe noi și să descoperim împreună produse, inițiative și ritualuri prin care să ne îmbunătățim starea de bine, fizică și mentală“, se arată pe site-ul oficial, unde poate fi găsit programul complet al evenimentului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite