Soția lui Mihai Șora, mesaj dur pentru critici. „Două categorii țipă să închid această pagină: proștii și ticăloșii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luiza Palanciuc administrează pagina de Facebook a filosofului și a transmis un mesaj dur celor care au criticat-o după moartea soțului său.

Luiza Palanciuc a continuat activitatea pe pagina de Facebook Mihai Șora, după moartea soțului său
Luiza Palanciuc a continuat activitatea pe pagina de Facebook Mihai Șora, după moartea soțului său

Filosoful Mihai Șora, care a încetat din viață pe 25 februarie 2023, la vârsta de 106 ani, a adunat o comunitate numeroasă pe pagina sa de Facebook, unde scria cu regularitate în timpul vieții. Multe dintre postări – pe diverse teme – s-au viralizat de-a lungul anilor, au primit mii de aprecieri și de comentarii.

După moartea filosofului, soția sa, poeta Luiza Palanciuc, a continuat să posteze pe pagina de Facebook Mihai Șora. În prezent, pagina are 277.000 de urmăritori.

Mulți dintre urmăritorii paginii i-au transmis mesaje de încurajare și au susținut-o în perioada dificilă din ultimele luni, însă unii comentatori au criticat-o pe poetă și conținutul pe care aceasta l-a postat pe Facebook, sugerându-i să închidă pagina.

După mai multe astfel de comentarii și mesaje, Luiza Palanciuc a transmis, la rândul său, un mesaj dur celor care au criticat-o, precizând că va continua activitatea pe pagina Mihai Șora. Iată mesajul transmis de aceasta.

Două categorii de oameni țipă ca din gură de șarpe să închid această pagină: proștii și ticăloșii.

Tertium non datur (din latină: nu există cale de mijloc – n.r.).

Pentru proști:

scrie acolo, sus, „𝐌𝐄𝐌𝐎𝐑𝐈𝐀𝐋 𝐌𝐈𝐇𝐀𝐈 𝐒̦𝐎𝐑𝐀“, iar, în stânga, sunt detalii legate de administrare. Dar vă voi face și un desen, la un moment dat, când voi schimba numele paginii. Mihai Șora obișnuia să spună că trebuie să fim înțelegători și blânzi cu oamenii care pricep mai greu, care n-au carte, n-au parte… și nici inteligența minimală de a sta în curtea lor. Într-o bună zi, ceva tot se va lipi de ei.

Pentru ticăloși:

pârjoliți tot ce atingeți, tot ce vă iese în cale. Dar și așa, pârdalnici și răi, tot minoritari sunteți. Și sortiți irelevanței; ca orice zgură, și aceea a omenirii sfârșește în șanțul istoriei, nu în lumina ei.

Pace tuturor“

Filosoful Mihai Șora și poeta, eseista și traducătoarea Luiza Palanciuc au trăit o frumoasă poveste de dragoste și s-au căsătorit în 2014, deși între ei era o diferență de 56 de ani. În ciuda vârstei, 106 ani, Mihai Șora era foarte activ pe rețelele de socializare și întotdeauna avea numai cuvinte de laudă la adresa partenerei sale, pe care adeseori el o menționa în postări.  

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite