Regizorii Corneliu Porumboiu şi Anca Damian reprezintă România la Berlinală

0
0
Corneliu Porumboiu participă la secţiunea necompetiţională „Forum“ a Berlinalei cu filmul „Al doilea joc“
Corneliu Porumboiu participă la secţiunea necompetiţională „Forum“ a Berlinalei cu filmul „Al doilea joc“

Regizorii Corneliu Porumboiu şi Anca Damian şi producătorul Dan Burlac se numără printre cineaştii care vor participa la standul României de la Festivalul de Film de la Berlin 2014 (6-16 februarie), organizat cu scopul de a introduce producţiile româneşti pe piaţa internaţională.

Standul românesc la Berlinale Film Market este organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei pentru a face cunoscute peliculele autohtone la nivel internaţional, de a crea legături pentru coproducţii, precum şi de a prezenta România ca platou de filmare pentru investiţii ale marilor case de producţie internaţionale.

Anul acesta, la standul românesc vor fi prezenţi, printre alţii, regizorii Anca Damian, Corneliu Porumboiu şi Timotei Ursu şi producătorul Dan Burlac. Potrivit CNC, punctul forte al standului românesc de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin este reprezentat de noile producţii regăsite în catalogul „Romanian Films 2013 - 2014“. Printre producţiile aflate în catalogul menţionat se află filmele „2+2“, de Thomas Ciulei, „Agon“, de Robert Budina, „America, venim“, de Răzvan Săvescu, „Ana“, de Alexa Visarion, şi „Acasă la Tata'“, de Andrei Cohan. Totodată, reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei vor fi prezenţi permanent la stand.

Trailerul filmului „O vară foarte instabilă“, regizat de Anca Damian:

   

Vor fi proiectate filmele „O vară foarte instabilă“, de Anca Damian, „La limita de jos a cerului“, de Igor Cobileanski, şi Al doilea joc“, de Corneliu Porumboiu, care a fost selectat şi în secţiunea necompetitivă Forum a Berlinalei. Pentru standul României de la Berlin, Centrul Naţional al Cinematografiei colaborează, atât din punct de vedere financiar, cât şi artistic, cu Institutul Cultural Român (ICR) şi Ministerul Culturii (MC).

Reprezentanţii CNC au precizat pentru Mediafax că, pentru moment, „cheltuielile sunt în curs“, urmând ca suma totală pentru organizarea standului românesc de la Berlinală să fie aflată la finalul festivalului. Festivalul Internaţional de Film de la Berlin dă startul, pe 6 februarie, uneia dintre cele mai importante competiţii de filme din întreaga lume.

Berlinala atrage anual peste 450.000 de spectatori, peste 3.000 de jurnalişi din 80 de ţări, cu peste 400 de filme în program, fiind astfel, după Festivalul de la Cannes, cel mai important eveniment cinematografic european. Festivalul Internaţional de Film de la Berlin se va desfăşura în perioada 6 - 16 februarie.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite