Filmul „Al doilea joc“, de Corneliu Porumboiu, participă la secţiunea „Forum“ a Berlinalei

0
0
Regizorul Corneliu Porumboiu prezintă, în premieră la Berlin, filmul „Al doilea joc“
Regizorul Corneliu Porumboiu prezintă, în premieră la Berlin, filmul „Al doilea joc“

România participă la Festivalul de Film de la Berlin (6-16 februarie) cu lungmetrajul „Al doilea joc“, regizat de Corneliu Porumboiu, care a fost înscris în secţiunea necompetiţională „Forum“, dedicată documentarelor şi filmelor experimentale regizate de cineaşti tineri.

Cea de-a 64-a ediţie a secţiunii Berlinale Forum oferă pasionaţilor de cinema posibilitatea de a pătrunde în universul cineaştilor independenţi, pasionaţi de impresia artistică şi neinteresaţi de respectarea convenţiilor, proiectând 28 de filme în premieră mondială şi alte opt în premieră internaţională. 

Cunoscutul regizor român Corneliu Porumboiu face încă o dată un exerciţiu de originalitate cu filmul intitulat „Al doilea joc“, prezentat în premieră: alături de tatăl său, care a fost arbitru de fotbal în timpul regimului Ceauşescu, regizorul comentează înregistrarea pe casetă video a unui meci dintre echipele Dinamo şi Steaua. Pe măsură de meciul înaintează şi riscă să fie oprit din cauza ninsorii, spectatorul începe să se întrebe despre modul în care un abitru imparţial a putut să supravieţuiască într-un stat cu un partid unic.

Regizorul Corneliu Porumboiu a declarat, pentru Mediafax, că filmul „Al doilea joc/ The Second Game“ este „un proiect atipic“, pe care cineastul l-a realizat „foarte repede“. Regizorul român a menţionat că în această producţie el comentează un meci de fotbal împreună cu tatăl său.

„Proiectul a fost terminat mai demult. Este un proiect mai atipic şi pe care l-am realizat foarte repede“, a spus Corneliu Porumboiu. El a precizat că finanţarea proiectului s-a bazat pe surse proprii.

În secţiunea Forum În aceeaşi secţiune, Forum, va fi proiectată, tot în premieră mondială, pelicula "Pădurea e ca muntele, vezi? / The Forest is Like the Mountains", regizată de Christiane Schmidt şi Didier Guillian, o coproducţie România - Germania.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite