O carte despre Ivan Patzaichin, scrisă de Vintilă Mihăilescu, se lansează cu o "şezătoare"

0
0
Ivan Patzaichin este din nou personaj de carte
Ivan Patzaichin este din nou personaj de carte

"Ascultându-l pe Ivan" este titlul cărţii lui Vintilă Mihăilescu, un volum care se va lansa marţi seara, de la ora 19.00, la Cafe Verona, atât în prezenţa autorului, cât şi a "eroului principal", cunoscutul sportiv Ivan Patzaichin, care vor fi prezenţi la "şezătoare", după cum anunţă editura Vellant.

Unul dintre cei mai mari campioni din istoria sportului românesc, Ivan Patzaichin a rămas şi unul dintre cei mai modeşti şi, în acelaşi timp, mai implicaţi civic sportivi din România. Cunoscut pentru performanţele sale, Patzaichin este mai puţin cunoscut ca om şi cu atît mai puţin ca model moral. 

„Toată lumea mă ştie de când eram acolo, sus, pe podium, dar nimeni nu ştie că am pornit totdeauna cu stângul!” – mărturiseşte Ivan Patzaichin. 
ascultandu-l pe ivan

Concepută ca documentar antropologic, "Ascultîndu-l pe Ivan" îl are autor de text pe antropologul român Vintilă Mihăilescu. Acesta l-a urmat pe Ivan Patzaichin timp de câteva luni în activităţile sale actuale şi, cu bine-cunoscutu-i condei, pune în cuvinte povestea personalităţii lui Ivan. 

"Ascultîndu-l pe Ivan" nu îşi propune doar să amintească tinerelor generaţii performanţele unui mare sportiv, ci mai ales să prezinte tuturor această voinţă suverană de a duce la bun sfîrşit tot ceea ce a „început su stângul”.

Portertul campionului Ivan Patzaichin va fi realizat, aşadar, nu ca retrospectivă a unei cariere augurale, ci ca viaţă privită dinspre prezentul activ, dedicat unui beneficiu social de perspectivă: transformarea Deltei Dunării în regina ecoturismului european, cum îi place lui însuşi să îşi numească, simplu, motivul pentru care se dedică antreprenoriatului social.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite