Nora Iuga, Florin Iaru şi Adriana Babeţi, între 19 autori invitaţi să scrie un text de ficţiune/ non-ficţiune pornind de la unul dintre obiectele expuse la MNLR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto News.ro
Foto News.ro

Nouăsprezece autori români au fost invitaţi de Muzeul Naţional al Literaturii Române să scrie un text de ficţiune/ non-ficţiune pornind de la unul dintre obiectele expuse la sediul MNLR din Strada Nicolae Creţulescu 8.

Un coupe-papier pentru desfacerea corespondenţei, o ladă de zestre, un aparat de fotografiat, un volum de poezie cu amprente digitale, sculpturi în lemn, obiecte steampunk, un sfeşnic cu cristale, saboţi japonezi, o listă de adrese din Egipt - acestea sunt tot atâtea pretexte pentru scriitorii care au acceptat invitaţia de a pătrunde pe poarta ficţiunii sau a eseului.

Radu Aldulescu, Adriana Babeţi, Ruxandra Cesereanu, Florin Iaru, Ioana Ieronim, Nora Iuga, Carmen Muşat, Ioana Nicolaie, Ioana Pârvulescu, Cosmin Perţa, Marta Petreu, Ioan Es. Pop, Andreea Răsuceanu, Doina Ruşti, Liviu G. Stan, Moni Stănilă, Robert Şerban, Cristian Teodorescu, Miruna Vlada sunt autorii participanţi.

Expoziţia "Poveşti (ne)inventate despre obiecte reale", organizată cu sprijinul Bucureşti Mall Vitan şi în parteneriat cu Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, va putea fi vizitată zilnic, în perioada 19 - 31 mai 2021, în centrul comercial din Calea Vitan 55-59.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite