Motanii de librării au propria lor aniversare. Petrecerea pisicească începe cu Dar motan

0
Publicat:

Cărțile din seria „Dar motan”, publicate de editura Nemira, ne aduc în prim-plan un motan simpatic, negru, norocos, sofisticat 

Motanii de librării au propria lor aniversare. Sursa foto Nemira
Motanii de librării au propria lor aniversare. Sursa foto Nemira

Atelier de poveste alături de Cristina Andone: Petrecere de ziua lui Dar motan

Cărțile din seria „Dar motan”, publicate de editura Nemira, ne aduc în prim-plan un motan simpatic, negru, norocos, sofisticat. Dar e un motan de librărie, iar alături de prietenul și stăpânul său Toto, dar și de alte pisicuțe, se aventurează să cunoască tot ce are lumea să îi ofere.

Cărțile din seria Dar motan îi învață pe micii cititori că lumea e un loc mare și prietenos,  că e foarte greu să alegi între o cofetărie, o librărie și o florărie și mai ales să deprindă  multe nume și apucături simpatice de pisici.

Prima poveste este cea  în care cea facem cunoștință cu motănelul Dar, nou pe lume, dar teribil de curios deja. Pipăie lumea din jur, află despre tot felul de locuri miraculoase: o florărie, o cofetărie și locul care avea să-i devină casă, o librărie.

Dar motan e un personaj foarte ușor de transformat în prieten. Universul lui e format din librării, cofetării, cărți, alte pisici, care mai de care mai înțelepte, sau mai simpatice, iar viața lui e plină de aventuri de tot felul.

Copiii se vor putea bucura de un ritm al poveștii punctate pe alocuri cu versuri, îi vor simți muzica și își vor dori să colecționeze aceste cărți. Ilustrațiile splendide  care însoțesc și animă povestea aduc un strop în plus de umor, dar și de joacă, cât se poate 

De ziua lui, dăm o petrecere pisicească. Povești, jocuri, suprize, împreună cu autoarea Cristina Andone. Luați-vă pisica preferată de pluș, sau un prieten mai jucăuș, și haideți să-l sărbătorim pe Dar Motan!

Cristina Andone este scriitor, trainer de creativitate și activist educațional. Este președintele fundației ”Ce Poți Face” și, din 2020, este în boardul proiectului Școala Încrederii. A publicat 23 de cărți vândute într-un număr total de 160.000 de exemplare. La editura Nemira, a lansat colecția Povești din Pădurea Muzicală, prin care își propune să îi împrietenească pe copii cu muzica clasică, și, recent, colecția Dar Motan.

Ca autor-povestitor a fost invitată la Târgul de Carte de la Goteborg, Salon Livre Paris, Festivalul TIFF Cluj, Bookfest, Gaudeamus, Șotron. A ținut ateliere de poveste în tramvai, pe trotuar, în palate vechi precum Cantacuzino, Cesianu, ICR Bucuresti, ICR Stockholm, în capela unui castel părăsit la Bonțida, în librării, galerii de artă, biblioteci naționale sau județene, iaurtării, școli, grădinițe. Până în 2030 are contracte semnate pentru încă 20 de cărți, între care povești pentru copii și un roman despre revenire - Carusel.

 Cu mic, cu mare, publicul este așteptat, sâmbătă, 1 aprilie, ora 18:30, la Opera Comică pentru Copii, în Salonul Mozart, la un eveniment dedicat lui Dar, cel mai iubit motan.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite