Ministrul Culturii invită ONG-urile să facă nominalizări pentru consiliul AFCN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu                    FOTO: Florin Ghioca
Noul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu                    FOTO: Florin Ghioca

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, invită organizaţiile neguvernamentale din domeniul culturii să formuleze, până pe 21 decembrie, nominalizări în vederea constituirii consiliului Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) pentru perioada 2016 - 2017, conform prevederilor legale.

Potrivit site-ului cultura.ro, directorul Administraţiei Fondului Cultural Naţional este ajutat de un consiliu format din 11 membri cu drept de vot, din care 7 sunt numiţi de ministrul Culturii, pe baza propunerilor formulate de organizaţiile neguvernamentale, astfel încât să se asigure o reprezentare proporţională a tuturor domeniilor culturii.

"Propunerile formulate vor fi însoţite de documente din care să reiasă reprezentativitatea operatorului cultural şi activitatea depusă în ultimii 3 ani, precum şi de un curriculum vitae al persoanei propuse în funcţia de membru al consiliului Administraţiei", se mai arată în anunţul publicat pe site-ul oficial al Ministerului Culturii.

În plus, se precizează că nu poate fi membru al consiliului Administraţiei persoana care face parte, pe durata exercitării calităţii de membru al consiliului, din organele de conducere ale unui operator cultural care solicită finanţare nerambursabilă din Fondul Cultural Naţional.

Administraţia Fondului Cultural Naţional oferă finanţări nerambursabile, în funcţie de strategia stabilită de consiliul AFCN, pentru arii tematice precum arte vizuale şi noile media, arhitectură şi design, activităţi muzeale, artele spectacolului (teatru, dans, muzica), cultură scrisă, patrimoniu cultural naţional, patrimoniu imaterial, formare profesională în domeniul culturii (inclusiv management cultural), educaţie culturală, intervenţie culturală.

Ca instituţie publică, subordonată Ministerului Culturii, Administraţia Fondului Cultural Naţional se adresează artiştilor, instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale şi persoanelor juridice de drept privat care desfăşoară activităţi culturale.

Propunerile pot fi trimise la adresa Ministerului Culturii, în atenţia cabinetului ministrului şi prin e-mail. Propunerile vor fi analizate şi avizate de Ministerul Culturii, urmând ca numirea în funcţia de membru al consiliului să se facă prin ordin al ministrului Culturii, pe o perioadă de doi ani.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite