Medeea Marinescu, Marius Manole, Lia Bugnar şi Alexandru Nedelcu, protagonişti în „Jocul de-a adevărul“

0
0
Medeea Marinescu şi Marius Manole
Medeea Marinescu şi Marius Manole

Spectacolul „Jocul de-a adevărul“, care-i are în distribuţie pe actorii  Medeea Marinescu, Marius Manole, Lia Bugnar şi Alexandru Nedelcu, a ajuns la inima publicului încă de la prima reprezentaţie găzduită la Sala Mare a Teatrului Naţional.

„Jocul de-a adevărul“ este o comedie cu un parcurs la fel de surprinzător ca toboganul ce îi aduce pe protagonişti împreună într-o cameră specială. Este un maraton printre adevăruri ţinute sub cheia auto-cenzurii, secrete întunecate, mărturisiri zguduitoare şi minciuni care ies la iveală când te aştepţi mai puţin. Printre toate acestea se înfiripează sentimentul nobil al iubirii, care împinge deznodământul către asumarea trecutului pentru a putea plonja în viitor. 

Fiecare personaj e inspirat dintr-o tipologie umană clasică, dar caracterul este îndulcit de particularităţi comportamentale şi profunzimi sufleteşti ce conferă autenticitate şi atrag simpatia privitorului. Sana (Medeea Marinescu) pare naiva credulă, care navighează prin abisul amintirilor şi neprevăzutul prezentului către persoana care va deveni mâine. (Marius Manole) este bărbatul care iubeşte însăşi starea de a fi îndrăgostit, dar găseşte în sine o statornice pe care nici el nu o intuia. Radu (Alexandru Nedelcu) este omul fără un scop precis, care se lasă purtat pe cărări periculoase de Vera (Lia Bugnar), fata cu spirit de aventură, aflată într-o perpetuă căutare a mai binelui.

Textul bine meşteşugit e pigmentat cu momente de un comic copleşitor. E un spectacol la care se râde în hohote şi la care momentele de vârf sunt puncte cu aplauze generoase. O pledoarie pentru înţelegere şi autocunoaştere, pentru conştientizare şi izbăvire prin răscumpărarea greşelilor, pentru împăcare cu sine şi cu lumea, pentru echilibru şi încredere. La finalul unei tornade de stări şi emoţii, piesa scrisă şi regizată de Lia Bugnar este o poveste despre noi începuturi şi despre în forţa de a renaşte ca resort al zilei ce vine.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite