„Între noi totul e bine“  se joacă pe o scenă poloneză de 1 decembrie, în Capitala Culturală Europeană 2016

0
0

Spectacolul TNB „Între noi totul e bine“ se va juca în localitatea poloneză Wrocław, Capitală Culturală Europeană. Polonezii vor putea să urmărească spectacolul între 1 şi 6 decembrie.

În deschiderea Festivalului de dramaturgie contemporană poloneză, care se desfăşoară între 1 şi 6 decembrie 2016 pe scena Teatrului Contemporan din Wrocław, Între noi e totul bine, piesa incitantei autoare poloneze Dorota Masłowska, în regia lui Radu Afrim interpretarea actorilor Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, va putea fi urmarită şi neîndoielnic aplaudată, fiind unul din primele 3 titluri de mare interes ale manifestării, potrivit recomandărilor făcute de organizatori. 

Totodată această montare românească este singura producţie străină invitată în festivalul a cărui misiune este aceea de a oglindi cele mai semnificative ipostaze ale dramaturgiei contemporane poloneze, cu realizări pe scenele sale, precum şi în afara graniţelor ţării.

image

Manifestarea se plasează către finalul seriei de evenimente prilejuite de alegerea Wrocław (Polonia), alături de San Sebastian (Spania) - capitale culturale europene în 2016.

Creaţia lui Marius Manole, distribuit în dublă ipostază în acest spectacol: Bătrânica apatică şi Actorul, a fost răsplătită cu Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar la Gala Premiilor UNITER din acest an.

„Între noi e totul bine“ e un text în care găseşti mult din România, nu doar Polonia , despre o societate în plină transformare, cu apetit nestăvilit pentru apocalipsă şi stereotipii autiste. Un spectacol marca Afrim, cu umor, cinism şi adevăr crud... la kilogram,  în care absurdul capătă farmec roz şi ludicul „miroase” trist! Dincolo de toate, „Între noi e totul bine“ rămâne însă un spectacol  profund uman.

Spectacolul Teatrului Naţional din Bucureşti,  „Între noi e totul bine“ se va juca pe scena mare a Teatrului Contemporan din Wrocław (Wrocławski Teatr Współczesny), joi 1 decembrie, de la ora 19.15 şi vineri 2 decembrie, de la ora 17.00. Spectacolul revine în scenă la TNB - Sala Pictura pe 13 decembrie, de la ora 20.00, pentru o nouă întâlnire cu publicul nostru, ultima din acest an.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite