Ce vrea să facă Primăria Galaţi în cinematografele abandonate. RADEF, dată în judecată să le predea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea gălăţeană vizează preluarea cinematografelor „Flacăra”, „Ţiglina”, „Dacia”, Grădina de vară „Central” şi ”Doina”. Pentru că RADEF nu a reacţionat la solicitările Primăriei, a fost acţionată în judecată.

Intenţiile Primăriei Galaţi de a prelua cinematografele abandonate din oraş a ajuns la un nou stadiu, municipalitatea acţionându-l în justiţie pe administratorul RADEF (regia naţională de difuzare a filmelor) şi solicitând ca spaţiile să-i fie transmise în proprietate şi folosinţă, conform prevederilor legale.

„Primăria Municipiului Galaţi îşi exprimă îngrijorarea legată de starea precară a cinematografelor din oraş şi îşi reafirmă intenţia de a le prelua, a le moderniza şi a le reintroduce în circuitul public. Gălăţenii trebuie, din nou, să se bucure de aceste săli, acum puternic degradate şi nefolosite”, a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi. 

Municipalitatea are în vedere nu doar consolidarea şi igienizare aacestor imobile, ci şi alte iniţiative, cum ar fi: realizarea Casei Filmului, asigurarea unui sediu pentru Teatrul pentru Copii Gulliver, amenajarea unui spaţiu pentru serbările şcolare şi pentru evenimente organizate de organizaţii neguvernamentale, precum şi realizarea unei facilităţi pentru proiectele studenţilor şi cele ale trupelor de teatru independente.

În evidenţele fiscale, RADEF figurează cu următoarele bunuri în administrare la Galaţi: Cinema „Flacăra”, Cinema „Ţiglina”, Cinema „Dacia”, Grădina de Vară şi Cinema ”Doina”. Până în acest moment conducerea Primăriei municipiului Galaţi a făcut nenumărate adrese şi solicitări pentru a putea prelua aceste spaţii, în bazalegii 303/2008,  însă până acum reprezentanţii RADEF nu au reacţionat în acest sens.

Acesta este motivul pentru care pe rolul Curţii de Apel Galaţi există dosarul cu numărul 852/44/2016, dosar în care este solicitată preluarea acestor cinematografe, şi care în primă instanţă obligă RADEF să predea Consiliului Local Galaţi cinematografele amintite mai sus dar şi bunurile mobile aflate în inventarul sălilor.

Mai mult decât atât, municipalitatea a solicitat sprijin în soluţionarea acestei chestiuni  şi din partea Ministerului Culturii, instituţie care a luat la cunoştinţă de lipsa de colaborare din partea RADEF ”România Film”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite