Ideo Ideis #17: Şapte zile de festival cu teatru, film, muzică şi POV:eşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ideo ideis

Pentru 10 trupe de liceeni din toată ţara, Ideo Ideis înseamnă o săptămână de explorări şi (re)descoperiri prin teatru şi arte alăturate, sub îndrumarea profesioniştilor din domeniu. Pentru membrii comunităţii din Alexandria, evenimentul (re)creează contextul întâlnirilor cu artiştii invitaţi în oraşul lor între 15 şi 21 august.

Cu un program complex şi divers, ediţia cu numărul #17 le va oferi tuturor şansa de a se (re)uni în acelaşi spaţiu, pentru a se bucura împreună de experienţele artistice gândite să inspire publicul de toate vârstele: spectacole de teatru profesionist, proiecţii ale celor mai premiate filme româneşti din ultimul an, discuţii cu actori şi regizori şi activităţi pentru copii.

Mai multe detalii despre experienţele pregătite de organizatorii festivalului cu ocazia (re)venirii în Alexandria, vor fi disponibile în curând pe https://www.ideoideis.ro/festivalul.

La Ideo Ideis #17, Centrul Multifuncţional pentru Tineri din Alexandria va fi locul de întâlnire al pasionaţilor de poveşti spuse-n scenă. Aici, serile de festival vor oferi publicului ocazia să descopere cinci spectacole de teatru profesionist şi tot atâtea viziuni unice asupra unor teme relevante pentru societatea contemporană. Luni, pe 15 august, de la ora 20:00, explorăm universul absurd al succesului online şi urmărim sacrificiile pe care tinerii le fac pentru a deveni influenceri la Sara/Mara, o producţie Apollo 111, în regia lui Bogdan Theodor Olteanu, cu Ioana Bugarin, Mădălina Stoica, Alexandru Ion, Ramona Niculae şi Carol Ionescu.

8 taţi, producţia care i-a adus regizoarei Irisz Kovacs o nominalizare la Premiile UNITER, la secţiunea Debut, a cucerit deja publicul Teatrului de Stat din Constanţa cu povestea unei adolescente care parcurge toate etapele maturizării fără să-l aibă pe tatăl sau alături. Marţi, de la ora 20:30, spectacolul îi va readuce la Alexandria  pe Theodor Şoptelea, şi Florin Aioane – doi dintre alumnii Ideo Ideis, care vor (re)peta experienţa de festival, de data aceasta în calitate de actori profesionişti.

La rândul lor, Oana Jipa şi Ionuţ Vlad Popescu, participanţi la ediţiile anterioare, pe vremea când erau încă liceeni, se întorc la această ediţie în Efecte secundare. O producţie unteatru despre modificările chimice care se produc în organismul nostru atunci când ne îndrăgostim, spectacolul poartă semnătura lui Vlad Bălan, participant la ediţia din 2013 a festivalului, şi i-a adus Oanei Jipa Premiul UNITER pentru Debut în 2022. La Ideo Ideis se va vedea miercuri, pe 17 august, de la ora 20:00.

O iniţiativă ce îşi propune să devină tradiţie pentru festivalul de teatru tânăr, seria de spectacole comunitare prezentate la Ideo Ideis aduce în scenă poveştile oraşului, cu ajutorul unui mix de actori profesionişti şi neprofesionişti din Alexandria. Anul acesta, propunerea festivalului este Am făcut ce s-a putut, o producţie regizată de Matei Lucaci-Grunberg, pe care publicul este invitat să o descopere în premieră vineri, de la ora 20:30.

Un concept care a făcut înconjurul lumii, Iepurele alb, iepurele roşu este un exerciţiu de improvizaţie nonconformist şi o adevărată provocare artistică, la care Şerban Pavlu a acceptat să participe sâmbătă, pe 20 august, de la ora 20:30. Pe o scenă fără decor - fără repetiţii şi fără să fi citit textul în prealabil, actorul va oferi tuturor celor prezenţi o experienţă de vizionare care nu se va mai repeta niciodată.

Pentru iubitorii de film, Ideo Ideis a pregătit o selecţie de 6 titluri noi şi foarte apreciate, semnate de regizori români invitaţi  la Alexandria în perioada festivalului. Proiecţiile din programul Cinemateca târzie vor avea loc în Parcul Vedea, acolo unde pe timp de zi, copiii vor avea parte de un program al lor, cu spectacole şi activităţi creative pentru întreaga familie.   

Mai multe detalii despre spectacolele şi proiecţiile incluse în programul Ideo Ideis #17, precum şi informaţii despre bilete şi rezervări, vor fi disponibile în curând.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite