Articol publicitar

Hyam Maccoby – Făuritorul de mituri . Pavel şi născocirea creştinismului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există cel puţin o breşă în monopolul existent în întreaga lume asupra gândirii şi informării: editura Ahriman Internaţional.

Publicaţiile Ahriman sunt axate pe psihanaliza clasică (pe care Freud, Ferenczi, şi Reich din perioada timpurie ar fi recunoscut-o ca fiind a lor – neînfricată în faţa religiei, political correctness şi heteronomiei sexuale), pe gândirea marxistă (pe care Marx şi Lenin ar fi împărtăşit-o, dar nu Stalin sau profesorul tău din şcoală sau facultate) şi pe informaţiile politice actuale rău văzute de poliţia internaţională a gândurilor (sau de CNN). În limba germană catalogul nostru este mai voluminos – dar catalogul nostru internaţional cel puţin creşte.

Hyam Maccoby (1924-2004) a fost unul dintre cei mai recunoscuţi filologi ai Talmudului, un cunoscător eminent al istoriei antice şi, la sfârşitul carierei sale, profesor de iudaistică la Universitatea din Leeds. Dintre numeroasele sale cărţi, care se ocupă cu naşterea şi dezvoltarea miturilor centrale apusene, »The Sacred Executioner« (despre istoria sacrificiilor umane şi urmările lor) şi »Revolution in Judaea« (reconsţructia Iisus-ului istoric şi participarea lui la lupta evreilor pentru libertate), au apărut – la fel ca şi opera de faţă – şi în limba germană; ultimele două au apărut şi în limba poloneză. Maccoby este şi autorul piesei de teatru »Judaism on Trial – Jewish-Christian Disputations in the Middle Ages«, o critică a creştinismului, piesă mult jucată în spaţiul anglo-saxon, însă masiv boicotată sau denaturată în Europa continentală.

Cartea: Nu Iisus, care a fost omorât brutal în rezistenţa împotriva ocupantului roman, şi care nu intenţiona să aducă nici un fel de înnoiri religioase sau mitice, ci Pavel, legat numai superficial de iudaism, era creatorul creştinismului – nu numai organizatoric ci, în primul rând, în ceea ce priveşte conţinutul. Prin faptul că atribuia în mod fals executării unui luptător din rezistenţă, motivat şi religios, o dimensiune metafizic-cosmică şi, pentru aceasta, combina pentru prima dată, într-un fel exploziv, elemente gnostice cu elemente mistero-religioase, el a creat poate cel mai eficient mit al tuturor timpurilor.

Publicaţia noastră în limba română

Hyam Maccoby

Făuritorul de mituri

Pavel şi născocirea creştinismului

Ediţie îngrijită de Fritz Erik Hoevels

Tradusă de Claudiu Dobrin

Ahriman-International, 2013

232 p. / Lei 45,- / EUR 10,-

ISBN: 978-83-917469-7-4

Comanda aici

http://ahriman.com/cgi-local/invoice.cgi?cart=add&9788391746974=1&parm2=EUR&language=ro&from=ro/ahriman_ro.htm

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite