Expoziție caritabilă organizată de Asociația Medici pentru România la Opera Națională București

0
Publicat:

Medici pentru România organizează între 25 octombrie și 8 noiembrie expoziția caritabilă „Fragmente de acasă”. Găzduită de Opera Națională București, aceasta va reuni lucrări ale mai multor artiști români, consacrați sau la început de drum.

Expoziția de la Opera Națională București
Expoziția de la Opera Națională București va putea fi vizitată gratuit începând cu 26 octombrie

Destinată strângerii de fonduri pentru reabilitarea etajului 6 al Spitalului de Pediatrie Pitești, expoziția va găzdui timp de două săptămâni lucrări care le aduc aminte artiștilor invitați de sentimentul de „acasă” și de toate emoțiile pe care acesta le reprezintă - de la grijă, până la siguranță și liniște.

Medici pentru România nu a ales întâmplător tematica evenimentului - asociația vrea să atragă atenția asupra faptului că și copiii care ajung în spitalele din România, spitale care devin pentru ei un al doilea „acasă”, sunt îndreptățiți să se poată simți ocrotiți și în siguranță. De cele mai multe ori, însă, realitatea este alta. Vechi și nerenovate de mult prea mulți ani, aceste spitale nu îi pot oferi unui copil siguranța de care are nevoie pentru a se însănătoși cât mai repede.

Donații pentru Spitalul de Pediatrie din Pitești

La Medici pentru România lucrăm să schimbăm această poveste și am început cu reabilitarea etajului 6 al Spitalului de Pediatrie din Pitești. Așa cum artiștii aduc cu ei «Fragmente de acasă» în cadrul expoziției, vrem ca și copiii care trec pragul acestui spital să poată face același lucru. Ne dorim să simtă că o parte din «acasă» este mereu alături de ei și la spital, să simtă siguranța, grija și liniștea pe care fiecare copil le merită.

Această expoziție este destinată strângerii de fonduri care să ne aducă cu un pas mai aproape de a începe reabilitarea etajului 6, pentru care avem nevoie de suma de 500.000 de euro. Lucrările pe care artiștii și le expun vor putea fi cumpărate de cei care vizitează expoziția, iar un procent din vânzarea fiecăreia dintre ele va fi donat proiectului de la Spitalul de Pediatrie Pitești“, declară Alexandru Costache, Președinte Medici pentru România. 

Expoziția va fi găzduită de Opera Națională București în perioada 25 octombrie - 8 noiembrie și va putea fi vizitată gratuit începând cu 26 octombrie. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite