EXCLUSIV Anca Sigartău a revenit asupra deciziei de a demisiona de la conducerea Teatrului Municipal Bacovia

0
0
Anca Sigartău mai rămâne o perioadă la conducerea Teatrului Municipal Bacovia             FOTO: David Muntean
Anca Sigartău mai rămâne o perioadă la conducerea Teatrului Municipal Bacovia             FOTO: David Muntean

Actriţa Anca Sigartău, care şi-a anunţat demisia din funcţia de conducere a Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, acuzând presiuni şi campanii de denigrare, a revenit asupra deciziei, în urma unor discuţii pe care declară că le-a avut cu primarul Romeo Stavarache.

Scrisoarea deschisă publicată de actriţă pe Facebook la începutul acestei luni a stârnit un val de simpatie, peste 1.300 de oameni semnând o petiţie online prin care i-au oferit sprijinul şi susţinerea. Anca Sigartău anunţase că şi-a depus demisia, motivând o campanie denigratoare împotrivă-i, mai ales după Festivalul Theaterstock, dar şi multe ingerinţe politice în jurul teatrului din Bacău.

"Chiar mi-am depus demisia, nu a fost doar un anunţ pe Facebook. Am fost şi am depus-o la registratura primăriei. Ulterior, am avut o discuţie cu primarul Romeo Stavarache, cel care m-a susţinut până acum, iar acesta mi-a promis sprijin 100% pentru proiectele culturale pe care le avem. De altfel, aceasta a fost o condiţie pentru a rămâne, să fiu lăsată să fac ceea ce am început deja. Am să rămân şi am să-mi fac treaba cel puţin până în februarie, când o să am evaluarea anuală. Dup-aia mai vedem, şi în funcţie de bugetul pe care îl va vota municipalitatea pentru anul viitor. Sper să putem să facem ceea ce ne-am propus, iar locuitorii din Bacău să se poată bucura de un repertoriu bogat, cu actori buni şi spectacole de caliate", a declarat pentru Adevărul actriţa Anca Sigartău.

Ea a mai precizat că a aflat cine se află în spatele campaniei de denigrare şi că sunt interese politice în mijlocul cărora a intrat fără voie. "Eu nu fac politică şi nu mă interesează ce partide sunt la conducere, eu vreau să fac treabă aici, că de-aia am venit. Şi sper să fiu lăsată să muncesc", a adăugat actriţa, care a evitat să nominalizeze persoanele implicate.

Vă reamintim că actriţa Anca Sigartău a anunţat că îşi va da demisia, într-o lungă postare pe Facebook, în care face o analiză a Teatrului Municipal Bacovia, dar şi a lumii politice băcăuane. Sigartău afirmă că a fost ţinta unor atacuri murdare în mass-media băcăuană, imediat după câştigarea concursului de manager al teatrului băcăuan, dar mai ales după organizarea Festivalului Internaţional „Theaterstock“.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite