Corul Madrigal filmează un videoclip istoric la Machu Picchu. Când va fi lansat

0
Publicat:

Într-o încântătoare premieră mondială pentru lumea muzicii corale, Corul Madrigal a păşit în vestigiile măreţei citadele sacre Machu Picchu din Munţii Anzi pentru a filma un videoclip impresionant.

Corul Madrigal la Machu Picchu FOTO Facebook/ Madrigal
Corul Madrigal la Machu Picchu FOTO Facebook/ Madrigal

În cadrul primei lor excursii în America de Sud, cu spectacole şi concerte programate în Lima, Cusco şi Aguas Caliente, echipa Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” a organizat filmările pentru al doilea episod din seria lor intitulată „Muzică contemporană românească în spaţii antice contemporane”. Această serie de evenimente reprezintă o incursiune emoţionantă în întâlnirea dintre muzica contemporană și istorie.

La o altitudine de 2.400 de metri, în inima Machu Picchu, unul dintre cele mai fascinante și enigmatice situri arheologice din lume, coriştii au interpretat „Machu Picchu - Suita corală din Ţara Oaşului”, o capodoperă compusă de talentatul muzician român, Dariu Pop.

Noul videoclip, ce îşi are radăcinile în creaţia lui Dariu Pop și în interpretarea inconfundabilă a Corului Madrigal, va fi lansat spre deliciul publicului la sfârşitul lunii aprilie, promiţând să ofere o experienţă muzicală şi vizuală de neuitat.

Această îndrăzneaţă aventură artistică vine la scurt timp după ce primul episod al seriei, intitulat „Sarmizegetusa Regia - Flăcări şi roţi”, a fost filmat în situl dacic din Munţii Oaş și lansat pe 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Machu Picchu, cunoscut drept „oraşul pierdut al incaşilor”, este o comoară a patrimoniului mondial UNESCO încă din 1983. Este considerat o adevărată capodoperă a arhitecturii şi unul dintre cele mai impresionante mărturii ale civilizaţiei inca.

Turneul Madrigal în Peru a fost realizat cu sprijinul Ambasadei României în Republica Peru, al Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român, subliniind importanţa colaborării culturale și diplomatice în promovarea artei și a patrimoniului cultural în întreaga lume.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite