Cei mai bine vânduţi pictori români sunt scoşi la licitaţie în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul lunii octombrie, la Bucureşti se va organiza o licitaţie cu lucrări de artă plastică şi decorativă, printre care se numără capodopere semnate de Nicolae Tonitza şi Ştefan Luchian, cei mai bine vânduţi pictori români pe parcursul celor cinci ani de activitate a Casei de Licitaţie AraArt.

Farmecul lucrărilor lui Nicolae Tonitza, acel element care îi conferă unicitate şi îl aşează în panteonul valorilor universale, este modul în care captează inocenţa copiilor pe care îi portretizează. Ochii copiilor şi puterea lor de sugestie dau tablourilor sale nota distinctivă tonitziană.  Pasionaţii de artă vor avea posibilitatea să liciteze pentru lucrările Fetiţa cu flori în păr (foto sus) sau Micuţa lenjereasă. Cele două lucrări  sunt evaluate la preţul de pornire de 7.000 euro, respectiv de 13.000 euro.

image

Lucrarea Căpiţele (foto sus), semnată Ştefan Luchian, inaugurează o nouă direcţie în pictura românească, printr-un peisaj rural de o gravitate monumentală, subliniată de lumina molcomă a asfinţitului, care străbate textura cromatică. Coloritul cald, cu unduiri catifelate, desenul în tuşe largi şi generoase capătă valenţe noi, în această lucrare evaluată de experţii AraArt la preţul de pornire de 20.000 euro.

Expoziţia care anticipează Licitaţia va fi deschisă colecţionarilor şi iubitorilor de artă la Casa Capşa în perioada premergătoare licitaţiei. Celalalte lucrări şi detaliile tehnice vor fi disponibile în curând pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţie AraArt.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite