Armand Assante: Dacă aş face un film despre România, el s-ar numi „Afirmare”

0
Publicat:

  Actorul american Armand Assante, cunoscut pentru rolurile sale din „Gotti”, „American Gangster”, „Hoffa”, „The Mambo Kings” sau „California Dreamin”, a declarat sâmbătă că, dacă ar regiza un film despre România, acesta s-ar numi „Afirmare”.

armand assante the wanderers 1 jpg jpeg

Starul american a fost invitat la Buzău International Arts Fest (BIAF), eveniment dedicat artei în toate formele sale, incluzând filmul, teatrul, arta plastică, fotografia, arta stradală şi dansul. Festivalul îşi propune să promoveze prin cultură şi artiştii români, dar şi atracţiile turistice care se regăsesc în Ţinutului Buzăului, potrivit Agerpres. 

Într-o conferinţă de presă, el a apreciat cinematografia românească şi a spus că, dacă ar regiza un film despre România, el s-ar numi „Afirmare”.

„Aveţi un uimitor catalog de filme. Nu sunt expert în cinematografia românească, dar am văzut pe puţin 15 filme remarcabile şi cred că viitorul este al vostru. Expresia culturală care se trage din filmografia românească este fenomenală şi nimeni nu a negat-o, este profund respectată. Dacă aş face un film despre România, el s-ar numi «Afirmare». De ce spun asta? Pentru că ceea ce s-a întâmplat în România după cel de-al Doilea Război Mondial, în anii '60 - '70 - '80, a fost incomparabil cu ceea ce s-a întâmplat în alte ţări din lume, a fost oribil ce s-a întâmplat în România. Mulţi oameni şi-au pierdut viaţa. Ceea ce văd eu ca un american - văd o societate care, în mod constant, a încercat să îşi afirme identitatea. Pentru mine, venind aici în anii 2000, acum în anul 2023, România a făcut schimbări vaste. Spre deosebire de anii '60 - '70, în România este cu totul o altă lume. Aşa că aş numi filmul «Afirmare»”, a declarat Armand Assante.

Prezent la conferinţa de presă, fostul ministru al Culturii Lucian Romaşcanu a subliniat că se fac eforturi astfel încât cinematografia să fie sprijinită financiar prin intermediul relansării cash-rebate, rambursarea investiţiilor pentru producţiile filmate în România.  

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite