Andrei Şerban deschide marţi-seară Dialogurile festCO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei
Şerban
Andrei Şerban

Reputatul regizor de teatru Andrei Şerban susţine marţi seară, de la ora 17.00, în Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie o conferinţă sub egida Dialogurilor festCO, în cadrul Festivalului de Comedie. Îi vor urma joi seară Horaţiu Mălăele şi sâmbătă seară regizorul Alexandru Darie.

FestCO  deschide Dialogurile festCO 2016 cu Andrei Şerban, un om cu o carieră de invidiat, un profesor strălucit, care chiar dacă trăieşte de o viaţă în străinătate, se întoarce mereu pentru a oferi publicului român spectacole ca-n afară, dar mai ales pentru a-i ajuta pe tineri să îşi deschidă mintea şi sufletul.

Andrei Şerban (n. 21 iunie 1943, Bucureşti) este un regizor de teatru şi de operă de origine română.

Născut în Bucureşti, este fiul lui Gheorghe Şerban, fotograf şi al profesoarei Elpis Şerban. A absolvit în 1968 IATC Bucureşti, secţia Regie, la clasa lui Radu Penciulescu. A debutat la Piatra Neamţ, la Teatrul Tineretului, şi s-a întors în Bucureşti, remarcându-se cu montarea tragediei shakespeariene Iulius Cezar la Bulandra. În 1971, a fost invitat de Ellen Stewart, directoarea companiei "La MaMa", la New York.

A revenit în România după evenimentele din decembrie 1989, ca director general al Teatrului Naţional din Bucureşti.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite