Cărţile poştale, preferate de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un smartphone şi o cameră foto sunt esenţiale în timpul unei călătorii, dar se pare că sunt lucruri pe care gagdeturile secolului 21 nu le pot eclipsa. Cum ar fi umila carte poştală.

Când vine vorba de rapiditate, nimic nu poate întrece un sms. Odată ajuns la destinaţie, orice turist la apela la mesaj pentru a-şi anunţa persoanele dragi de acasă că a ajuns cu bine. Dar când vine vorba de a trimite salutări celor iubiţi de acasă, cartea poştală rămâne favorita, potrivit unui nou studiu, publicat de „Daily Mail”.

Vederile întrec şi convorbirile telefonice sau reţelele sociale atunci când turistul vrea să trasmită o idee de genul „Aş fi vrut să fii aici”.

Sondajul, realizat de revista „Lonely Planet Traveller”, a adunat răspunsurile a 1.563 de participanţi. Din răspunsurile acestora a reieşit că, în ultimele trei decenii, cărţile poştale au fost cea mai populară formă de contact în timpul vacanţei, folosite de peste 50% de turişti. Convorbirile telefonice se clasează pe locul doi, în topul căilor preferate de comunicare.

Raluca tocmai s-a întors dintr-o vacanţă de două săptămâni, din Franţa, unde a folosit majoritatea căilor tehnologice de comunicare. Dar nu a uitat nici de cartea poştală, pe care a trimis-o tatălui ei. 

„După ce am folosit Facebook, Viber şi Hangout ca să comunic cu cei dragi, m-am gândit că o carte poştală ar fi ceva personal, care să arate că întra-devăr îţi pasă de persoana căreia i-o trimiţi. Eu am trimis părinţilor mei, din Franţa. Şi ei s-au bucurat foarte mult, chiar a fost o surpriză, deşi vorbeam zilnic la telefon. Tata, cu care am vorbit inclusiv prin Hangout, mi-a spus că nu a mai primit o scrisoare sau o carte poştală de zeci de ani”, a spus Raluca.

Nu se poate spune acelaşi lucru şi despre scrisori. Favorizate de 7% din turişti în 1970, 1980 şi 1990, astăzi este o cale de comunicare aproape inexistentă, cu un procent de 1% din oameni care o folosesc.

Sondajul a mai arătat că printre obiectele preferate în călătorii se numără aparatul de fotografiat (60%), urmat de valută (52%) şi loţiunea de plajă (40%).

Cărţile sunt mult mai populare, cu un procent de (33%), fiind urmate de telefonul mobil (26%). Este vorba de topul lucrurilor preferate de turişti în vacanţă.

„Este frumos să vedem că în aceste vremuri cartea poştală rămâne preferată. Este o amintire vizuală dintr-o călătorie şi este mult mai grijulie decât un mesaj pe Twitter sau un status pe Facebook”, a spus Peter Grunert, editorul revistei „Lonely Planet Traveller”.
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite