Un parc de nudişti a fost deschis în Paris: cine nu va avea acces în spaţiul amenajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Paris au amenajat un spaţiu dedicat nudiştilor în parcului Bois de Vincennes pentru perioada 31 august-15 octombrie.

Nudiştii din Paris vor avea un loc public în care va fi perfect legal să renunţe la haine, arată The Guardian. Este vorba despre o zonă mai retrasă din estul parcului Bois de Vincennes, desfăşurată pe 7.300 metri pătraţi, unde sunt amplasate panouri care delimitează spaţiul şi îi avertizează pe vizitatori că urmeză să intre într-o zonă cu nudişti. Parcul este deschis în perioada 31 august-15 octombrie, între orele 8.00-19.30.

Decizia autorităţilor este considerată un experiment şi nu toată lumea va avea acces în această zonă. Parcul nudiştilor este destinat exclusiv persoanelor care sunt dispuse să renunţe la haine, autorităţile avertizând că nu este permis accesul voyeur-ilor (persoane care se complac în a privi pe ascuns) şi exhibiţioniştilor pentru a asigura respectul faţă de cei care se bucură de starea lor naturală.

„Crearea acestei zone în Bois de Vincennes, în care va fi autorizat nudismul, face parte din viziunea noastră deschisă la minte pentru folosirea spaţiului public parizian“, a declarat Penelope Komites, viceprimarul responsabil cu parcurile din Paris.

„Este o adevărată fericire, este încă o libertate pentr naturişti. Asta demonstrează orizonturile largi ale oraşului şi va ajuta la schimbarea atitudinii oamenilor faţă de nuditate, faţă de valorile noastre şi respectul noastră pentru natură“, a declarat Julien Claude-Penegry, membru al Asociaţiei Naturiştilor din Paris.

Vestea a fost primită cu entuziasm de cei peste 2,6 milioane de francezi care practică în mod regulat nudismul. Pentru ei a fost deschisă şi o piscină de nudişti în Paris, în care se poate înota de trei ori pe săptămână. În restul Franţei, există cel puţin 460 de zone special create pentru nudişti, printre care se numără 155 de spaţii pentru camping şi 73 de plaje.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite