Jocurile Olimpice în pielea goală, organizate la Rio de Janeiro: motivul pentru care nudiştii consideră esenţială o astfel de competiţie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adepţii stilului de viaţă naturist consideră că o astfel de competiţie sportivă este necesară pentru a aduce un omagiu Jocurilor Olimpice din Grecia Antică, unde sportivii se întreceau goi puşcă. Captură YouTube
Adepţii stilului de viaţă naturist consideră că o astfel de competiţie sportivă este necesară pentru a aduce un omagiu Jocurilor Olimpice din Grecia Antică, unde sportivii se întreceau goi puşcă. Captură YouTube

Jocurile Olimpice de Vară de la Rio se încheie în această seară, însă adepţii nudismului din Brazilia au dat startul propriei competiţii olimpice, unde participanţii vor evolua în pielea goală.

Jocurile Olimpice în pielea goală se desfăşoară zilnic, până la 18 septembrie, pe plaja Abrico din Rio de Janeiro, între orele 9:00 şi 17:00. Competiţia organizată de naturiştii brazilieni se va desfăşura în aceeaşi perioadă cu Jocurile Paralimpice, notează publicaţia „Daily Mirror”. 

Adepţii stilului de viaţă naturist consideră că o astfel de competiţie sportivă este necesară pentru a aduce un omagiu Jocurilor Olimpice din Grecia Antică, unde sportivii se întreceau goi puşcă.

În cadrul evenimentului se vor derula competiţii de volei pe plajă, fotbal, înot şi probe de atletism, dar şi surfing şi peteca, un joc tradiţional brazilian, iar competitorii vor fi cu toţii dezbrăcaţi. 

Jocurile Olimpice pentru nudişti au loc pe plaja Abrico, rezervată naturiştilor, iar organizatorii au anunţat că toată lumea este binevenită să urmărească întrecerile, indiferent de vârstă.

„Am decis că vrem să ne bucurăm de Olimpiadă într-un mod aparte şi eliberator, care aduce aminte de originile acestei competiţii. Nu contează dacă eşti un bun sportiv sau nu. Ideea este să depăşim anumite tabuuri şi să ne distrăm în timp ce suntem dezbrăcaţi”, a declarat Elisangela Santiago, preşedintele Asociaţiei Naturiste din Rio de Janeiro.

Nu are rost să-ţi faci griji din cauza felului în care arăţi când te apleci după minge sau să te jenezi dacă pici în nisip cu picioarele în sus, ori din cauza felului în care ţi se mişcă anumite părţi ale corpului în timp ce alergi spre linia de sosire. Jocurile acestea sunt organizate tocmai pentru a încuraja oamenii să se simtă bine în pielea lor şi ca să încurajeze un stil de viaţă sănătos, în armonie cu natura, a explicat preşedinta asociaţiei. 
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite