Stațiunea montană din România care poate rivaliza cu peisajele din Alpi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O stațiune din România are peisaje la fel de spectaculoase ca în munții Alpi. Colțul de Rai se află la aproximativ 80 de kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea.

Voineasa este un colț de Rai care se află la aproximativ 80 de kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea. Stațiunea este situată pe valea râului Lotru, în sudul munților cu același nume, la o altitudine de 600–800 metri.

Stațiunea este recomandată atât pentru odihnă, cât și pentru tratarea asteniilor nervoase, a stărilor de debilitate, de surmenaj fizic și intelectual, a anemiilor secundare, a bolilor aparatului locomotor și ale căilor respiratorii. Turiștii pot face drumeții sau schi. Cei care nu sunt pasionați de sport pot să se relaxeze la hoteluri sau pensiuni, scrie Gândul.

lacul vidra PNG
Pârtiile de la Transalpina Ski din Vidra Voineasa Vâlcea Foto Daniel Medrea jpg

Trasee turistice din Voineasa

Trasee turistice cu plecare din stațiunea Voineasa:

  • Voineasa – DN 7A – Pârâul Cărării – Șaua Chica Lupului- Ciunget. marcaj: triunghi albastru – traseu ușor accesibil tot timpul anului – durata de parcurs:1-2 ore.
  • Voineasa – Vârful Dâlmele – Poiana Arsă – Casa de Vânătoare Dobnrunu (varianta A) marcaj: cruce roșie – traseu accesibil tot timpul anului pentru turiștii de munte experimentați în drumeții montane – durata de parcurs: 3-4 ore.
  • Voineasa – Capra Foii-Pârâul Pietrei-Poiana Arsă – Casa de Vânătoare Dobnrunu (B) – marcaj: bandă galbenă,cruce roșie – traseu ușor vara și accesibil iarna poate fi parcurs și cu auto – 17km – durată de parcurs: 3-4 ore.

Obiective turistice din stațiunea Voineasa

Zăpadă din belşug după jumătatea lunii martie pe pârtiile de la Transalpina Voineasa în Vâlcea Foto Feri Szabo

Turiștii care vin în această stațiune pot vizita lacul Vidra, lacul Oaşa, Peștera Laptelui, Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, și pârtia de schi Voineasa.

Pârtia de schi se află pe domeniu schiabil Voineasa, în nord-vestul județului Vâlcea. Distanța de la Voineasa până la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 Km. Altitudinea la baza pârtiei este de 1350 m.

Alte obiective turistice în împrejurimi: Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci, Munții Lotrului și Munții Puru.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite