Cele mai frumoase plaje misterioase din lume. Unde sunt „plaja de sticlă“ sau „plaja apelor sfinte“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Smuggler’s Cove, Zakynthos, Greece. FOTO: GreatsInside.com
Smuggler’s Cove, Zakynthos, Greece. FOTO: GreatsInside.com

Chiar dacă pandemia de Covid-19 a afectat serios turism, iar valul patru bate la uşă, încă mai poţi evada în locuri care îţi taie răsuflarea.

Mai jos poţi afla unde sunt situate cele mai frumoase plaje din lume, într-un top alcătuit de GreatsInside.com

10. Smuggler’s Cove, Zakynthos, Greece

Un golf expus pe coasta Zakynthos din Insulele Ionice ale Greciei, plaja Navagio, cunoscută şi sub numele de „Smugglers Cove”, arată ca un peisaj desprins, parcă, dintr-o carte de basm. 

Este destinaţia perfectă pentru cei care caută o plajă cu o istorie palpitantă. Numele Smuggler’s Cove a fost dat după o navă despre care se crede că aparţine unui grup de contrabandişti care este îngropată în dunele de nisip ale plajei. 

Smuggler’s Cove înseamnă, de fapt, stânci de calcar, ape limpezi albastre şi plaje cu nisip alb. Dacă aveţi şansa de a intra în peşterile de pe malul golfului contrabandiştilor, asiguraţi-vă că faceţi acest lucru. 

Smuggler’s Cove

Smuggler's Cove, Grecia FOTO: greatsinside.com

9. Bora Bora, French Polynesia

Când vine vorba de cele mai frumoase plaje tropicale din lume, plajele din Bora Bora sunt greu de concurat. Bora Bora este o insulă de 29,3 km pătraţi din Polinezia Franceză. Insula este înconjurată de o lagună şi un recif de barieră, iar în centru există rămăşiţele unui vulcan dispărut. Staţiunile de lux sunt situate lângă plajele din Bora Bora, multe cu propriile lor plaje private. Plajele albe şi nisipoase de aici oferă mult soare şi sunt presărate cu rânduri de cocotieri.

Bora Bora

Bora Bora, French Polynesia FOTO: greatsinside.com

8. Playa del Amor (Hidden Beach), Mexico

O plajă ideală pentru cei care caută izolare, fior şi mister, Playa del Amor, poreclită „Plaja ascunsă”, din Mexic, este locul ideal. Plaja are o peşteră cu nisip alb, spălată de apele albastre ale Oceanului Pacific. Insula pe care se află Playa del Amor face parte dintr-un arhipelag care a fost creat de sedimentele depuse de erupţia unui vulcan subacvatic. Unii cred că gaura din stâncă care a dus la formarea plajei ascunse a fost creată artificial în timpul unor bombardamente deliberate în timpul unor testări militare.

Playa del Amor (Hidden Beach)

Playa del Amor (Hidden Beach), Mexico FOTO: greatsinside.com

Plaja este invizibilă pentru cei care o vizionează din exterior şi poate fi accesată doar printr-un tunel lung de apă de la Oceanul Pacific la plajă. Doar 6 metri de spaţiu pe plajă este deasupra nivelului apei, iar turiştii ajung de obicei pe plajă cu caiacul sau înotând.

7. Glass Beach, California

O plajă cum nu mai există alta, Glass Beach, situată în Parcul de stat MacKerricher din California, lângă Fort Bragg, este renumită pentru depozitele sale de sticlă de mare de-a lungul plajei. Locul a fost iniţial utilizat pentru aruncarea deşeurilor, cum ar fi materialele din sticlă, piesele vehiculelor etc.

Glass Beach

Glass Beach, California FOTO: greatsinside.com

Depozitarea gunoaielor a fost oprită în 1967, după care au fost implementate operaţiuni de curăţare pentru a elimina plaja de materiale non-biodegradabile. Natura s-a ocupat de restul şi a creat frumuseţe din deşeuri. Pe măsură ce valurile mării au bătut ţărmurile, sticla şi ceramica au fost sparte şi transformate în particule rotunde asemănătoare pietricelelor de diferite culori. Astăzi, Glass Beach se remarcă prin frumuseţea sa unică, unde pietricelele de sticlă strălucesc ca nişte bijuterii pe plajă.

6. Koekohe Beach, New Zealand

Plaja Koekohe din Noua Zeelandă este renumită pentru bolovanii Moeraki. Aceşti bolovani sunt mari şi sferici şi se întind de-a lungul unei părţi din plaja Koekohe, de pe coasta Otago din Noua Zeelandă.

Koekohe Beach

Koekohe Beach, New Zealand FOTO: greatsinside.com

Legendele locale asociază aceşti bolovani cu epava Arai-te-uru, o canoe care transporta strămoşii poporului Ngāi Tahu. În vremurile actuale, plaja şi bolovanii săi unici sunt una dintre destinaţiile turistice de top din lume.

5. The Beaches Of Goa

Goa este cel mai mic stat al Indiei după suprafaţă şi al patrulea cel mai mic după populaţie, cu 1.458.545 locuitori, dar este cel mai bogat stat al ţării, în funcţie de PIB-ul pe cap de locuitori. A devenit un hotspot turistic vizitat de sute de mii de turişti din toate colţurile lumii.

The Beaches Of Goa

The Beaches Of Goa FOTO: greatsinside.com

Regiunea are plaje de tot felul care pot satisface nevoile tuturor. Plajele Goa sunt însorite şi nisipoase, cu verdeaţă şi oferă ovariante pentru practicarea multor sporturi acvatice. Vizualizarea delfinilor este, de asemenea, o activitate populară acolo. Turiştii se pot bucura de o viaţă de noapte activă, dar pot vizita bisericile şi mănăstirile din Goa care fac parte dintr-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

4. Arpoador, Rio de Janeiro, Brazil

Pentru cei care iubesc plajele situate în inima oraşelor, plaja din Arpoador, Rio de Janeiro, Brazilia este cu siguranţă locul ideal. Arpoador este extrem de popular pentru surferi.

 Arpoador

Arpoador, Rio de Janeiro, Brazil FOTO: greatsinside.com

În timpul verii, plaja este luată cu asalt de oameni în timpul apusului, pentru a privi cum soarele coboară la orizont. Când fenomenul se petrecere, mulţimea aplaudă. Plaja este puternic luminată după apus şi este cunoscută pentru viaţa sa de noapte dinamică, petreceri pe plajă şi alte activităţi distractive.  

3. Boulders Beach, South Africa

Situată în apropiere de Cape Point, Cape Town, în Africa de Sud, Boulders Beach este o plajă protejată de bolovani masivi de granit. Plaja face parte din Parcul Naţional „Table Mountain” şi este renumită pentru colonia sa de pinguini africani care s-au stabilit aici în 1982.

Boulders Beach

Boulders Beach, South Africa FOTO: greatsinside.com

Plaja este o destinaţie preferată pentru iubitorii de animale sălbatice şi pentru observatorii de păsări. De la doar doi pinguini în 1982, colonia a ajuns la aproximativ 3.000 acum. Vizitatorii plajei au voie să urmărească pinguinii îndeaproape cu ajutorul unei promenade care îi duce la câţiva metri de păsări fără a le deranja. 

2. The Baths, British Virgin Islands

O zonă de plajă cu un peisaj unic, The Baths se află pe insulele Virgin Gorda din Insulele Virgine Britanice. Zona prezintă formaţiuni geologice unice şi este una dintre cele mai mari destinaţii turistice din regiune. Formele de relief ale zonei sunt rezultatul activităţii vulcanice din trecut şi al intemperiilor. Zona de plajă este plină grote pitoreşti, tuneluri şi forme de relief interesante.

The Baths

The Baths, British Virgin Islands FOTO: greatsinside.com

Zona a fost desemnată parc naţional datorită semnificaţiei geologice extreme a zonei. Înotul şi snorkelingul sunt activităţi populare aici.

1. Beach of the Cathedrals, Spain

Cunoscută şi sub numele de Praia de Augas Santas sau „Plaja apelor sfinte” este o plajă pe care trebuie să o viziteze cei care caută să descopere minunăţiile naturale.

Beach of the Cathedrals

Beach of the Cathedrals, Spain FOTO: greatsinside.com

Plaja este situată în municipiul Ribadeo din regiune. Oferă o privelişte spectaculoasă, cu peşteri naturale, care pot fi văzute doar în timpul refluxului. În timpul mareei, de asemenea, plaja poate fi accesată pentru înot. Peşterile apar într-o varietate de dimensiuni, de la mici fisuri în roci până la deschideri masive.  

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

Top 10 plaje din lume care îţi taie răsuflarea prin frumuseţea lor

VIDEO Top 5 cele mai luxoase staţiuni turistice din Thailanda. Imagini fabuloase din paradisul nisipului alb

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite