O româncă a călătorit până la capătul lumii, alături de cățelușa ei. Care a fost cea mai mare provocare cu care s-a confruntat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roxana Cârceag, o tânără brașoveancă pasionată de călătorii, a făcut pasul cel mare în aventura vieții sale, explorând lumea alături de cel mai loial companion, cățelușa Joy.  De la România până la capătul lumii, în Ushuaia, au străbătut împreună peste 30.000 km, schimbând zeci de avioane, autobuze, tuk-tuk-uri și taxi-uri.

Roxana și Joy la „capătul lumii” FOTO HAIHUI
Roxana și Joy la „capătul lumii” FOTO HAIHUI

Cu inima plină de curaj și ochii plini de visare, ea și prietena sa necuvântătoare au pășit într-o călătorie care le-a purtat prin peisaje spectaculoase și experiențe inedite. Roxana și Joy au devenit un exemplu inspirațional pentru călătorii neconvenționale.

„Vreau să le arăt oamenilor că nimic nu îi poate împiedica să călătorească mai mult, mai ieftin sau poate alături de animalele lor de companie”, spune Roxana.

Provocările unei călătorii cu alături de animale

Călătoria lor nu a fost deloc lipsită de obstacole, ba dimpotrivă. Roxana s-a lovit de numeroase bariere, de la refuzuri pentru cazare și transport până la prețuri suplimentare și restricții în diverse locuri. Problemele încep încă de la transport, mai ales când vine vorba despre avion.

Dacă pentru oameni este simplu - pentru a intra într-o țară este nevoie de un pașaport, dovada zborurilor de ieșire și uneori a cazării, pentru călătoria cu câinele lucrurile se complică: stăpânul lui trebuie să știe ce este nevoie pentru câine ca să intre în țara respectivă, ce este nevoie pentru a ieși din acea țară și ce este nevoie ca să intre în următoarea țară.Iar aceste informații nu le găsești pe Internet. Nu doar că este extrem de greu să obțiidocumentele pentru câine, dar și după ce ai le ai pe toate nu poți fi sigur că de fapt ai tot, a mărturisit ea, dezamăgită, într-un articol publicat pe blogul său, haihuicuswitrocs.com. 

Roxana si Joy in avion jpg

De-a lungul drumeției de mai bine de 30.000 de kilometri, care a presupus peste 70 de locuri de cazare, brașoveanca spune că America Latină i-a ridicat cele mai mari probleme, inclusiv financiare.

„Știam dinainte să plec că va fi greu, dar când am ajuns în America Latină m-am lovit de cele mai rigide bariere dintre toate călătoriile de până acum, doar pentru că am cu mine un cățel(...) În America Latină costurile au fost cel puțin 50 euro-100 euro (250 lei-500 lei) pentru documente în fiecare țară, unele cazări iau taxă suplimentară consistentă pentru câine, la fel și în taxi”, a continuat Roxana.

Roxana si Joy in America Latina 2 jpg

De la bariere la bucurii

Cu toate acestea, fiecare obstacol depășit a adus cu sine noi lecții și bucurii. Roxana și Joy au avut oportunitatea să cunoască sute de oameni, să exploreze culturi diverse și să trăiască aventuri unice pe tot parcursul călătoriei lor.

„Lovindu-mă de refuzuri pentru cazare cu Joy, pentru a lua autobuzul sau pur și simplu pentru a intra în restaurante, am fost forțată să schimb abordarea și starea mea și să încep să conving oamenii că Joy este un cățel educat și că nu creează niciun fel de problemă”, a povestit femeia.

Roxana si Joy langa ghetar jpg

Prin experiența lor, Roxana și Joy își propun să schimbe percepțiile și să deschidă minți, promovând o lume mai prietenoasă cu animalele de călătorie.

Cu cât dovedim că și câinii sunt educați, dacă desigur stăpânii îi educă prin îngrijire și atenție, și oamenii din jur și proprietarii de facilități sunt mai deschiși să primească turiști cu animale, subliniază Roxana.

Un vis transformat în realitate

Călătoria Roxanei și a lui Joy este un exemplu remarcabil de curaj, determinare și devotament. Începând din 2009, Roxana călătorește constant, organizând singurăcomplet fiecare plecare în străinătate pentru a descoperi lumea așa cum este.

Roxana si Joy cu drapelul Romaniei jpg

Pasiunea ei de a călători a devenit și o sursă de inspirație și informație pentru prieteni și cunoștinte, pe care leajută cu planuri bine puse la punct pentru călătorii cât mai frumoase și la costuri accesibile, în Europa, Asia și Africa.De la vis la realitate, această aventură îndrăzneață demonstrează că nu există limite atunci când îți urmezi pasiunea și îți asculți inima.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite