Motivul pentru care nu trebuie să călătorești în Italia, în august. Ce este și când are loc Ferragosto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italienii sărbătoresc Ferragosto, o sărbătoare națională, pe 15 august, organizând excursii, picnicuri, festivități diverse, finalizate cu focuri de artificii, concerte, sejururi la munte sau la mare. Vacanța de vară pe plajă este sacră și multe afaceri se închid timp de săptămâni.

Exod în masă spre mare FOTO EPA EFE
Exod în masă spre mare FOTO EPA EFE

Astfel, în această perioadă, aglomerația este cuvântul de ordine în Italia, iar cetățenii, după ce au primit valuri de turiști în timpul anului, își iau o binemeritată pauză.

Ferragosto este, alături de Crăciun, Paște și Anul Nou, cea mai importantă sărbătoare din Italia. Sărbătoarea își are rădăcinile în Roma antică ca mai apoi, odată cu apariția creștinismului, să se împletească cu tradiția religioasă catolică.

Această sărbătoare națională are o istorie care se întoarce în secole, chiar înainte de ziua sfântă catolică, la întemeierea Romei antice. Împăratul roman Caesar Augustus (Octavian), primul împărat roman, a organizat prima repetare a lui Ferragosto, numită Feriae Augusti, în 18 î.H. Data comemorează victoria lui Augustus asupra rivalului său, Marc Antoniu, la bătălia de la Actium.

15 august coincidea cu sfârșitul unei perioade de intense munci agricole. În tot Imperiul erau organizate spectacole și curse de cai, iar supușii sau angajații primeau o sumă de bani cadou de cei la care munceau, pentru a-și petrece o zi de odihnă cum se cuvine. Gestul de a da cadouri angajaților era atât de important încât, printr-un decret al Papei, a devenit obligatorie în perioada Renașterii.

Exod în masă spre mare

Până de curând, aproape toate magazinele și industriile din Italia se închideau pe toată durata lunii august și se producea un exod în masă spre mare.

Acum, întreprinderile limitează închiderile la aproximativ două săptămâni, dar rămâne una dintre cele mai importante sărbători din Italia, relatează Euronews.

Dacă, totuși, ajungeți în Italia, veți experimenta aglomerație suplimentară pe plajă și mult trafic de-a lungul drumurilor de coastă, dar și multe festivaluri, parade, mâncare, muzică și artificii.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite