Idei pentru vacanță. Cascada Ban Gioc, una dintre cele mai frumoase din lume. Unde se găsește și cum se poate ajunge acolo VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situate în provincia nord-estică Cao Bang, „adunătura” de cascade înalte de câte 30 de metri și cu 300 de metri în lățime, face din Ban Gioc cea mai largă (dar nu cea mai înaltă) cascadă din țară. Cei care ajung acolo au parte de imagini de vis.

Cascada Ban Gioc. FOTO Tuk Tuk / Facebook
Cascada Ban Gioc. FOTO Tuk Tuk / Facebook

Este a patra cea mai mare cascadă de-a lungul unei granițe naționale, după Cascada Iguazu (Brazilia), Cascada Victoria (Africa) și Cascada Niagara (SUA). Se spune că defileul în care are loc acea cădere de apă era folosit pe vremuri ca ascunzătoare de bandiţii ale căror comori încă sunt descoperite în peșterile din stânci.

Pentru a ajunge la cascade este nevoie de un permis special obținut de la poliția provincială Cao Bang, întrucât zona este o zonă militară și de frontieră între China și Vietnam. De asemenea, se percepe și o taxă de 10 dolari pentru fiecare mașină.

Pentru a ajunge acolo de la Cao Bang, traversați podul, urcați mai întâi pe pasul Ma Phuc, traversați satul Tay Quang Uyen și apoi drumul, în stare proastă, dar considerat unul dintre cele mai frumoase trei din Vietnam (celelalte două fiind drumul Hanoi-Dien Bien Phu între Tan Giao și Dien Bien și celebrul pas Ma Pi Leng între Dong Van și Meo Vac), traversează Trung Khanh și se termină la Ban Gioc”, potrivit frwiki.wiki

Cascada Ban Gioc. FOTO vietnamcoracle.com
Cascada Ban Gioc. FOTO vietnamcoracle.com

Potrivit unui site local, cascada poate fi vizitată în orice perioadă a anului, dar, cea mai bună perioadă este din septembrie până în octombrie. Căderile de apă sunt jumătate în Vietnam și jumătate în China. Ambele țări au plute de bambus care îi plimbă pe vizitatorii în jurul bazei cascadei pentru vederi mai bune asupra zonei.

În afară de un hotel nou, singura infrastructură turistică de la cascade sunt câteva barăci neatractive din lemn și beton acoperite cu prelate albastre și acoperișuri din tablă ondulată, care vând gustări și diferite mărfuri.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite