Cascada cândva secretă, de la Curbura Carpaţilor, unde aleg să meargă din ce în ce mai mulţi turişti VIDEO

0
0
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Dogoarea din oraşe îi face pe mulţi să plece cât mai departe, în locuri cu umbră, temperaturi suportabile şi aer respirabil. Una dintre destinaţii este cascada Caşoca, din Munţii Buzăului. Căderea de apă impresionează prin frumuseţea ei, prin adierea răcoroasă, sălbăticia şi peisajele de neegalat.

Cascada Caşoca este una dintre cele mai frumoase căderi de apă din Subcarpaţii de Curbură. 

Printre zecile de drumeţi atraşi de sălbăticia nealterată şi liniştea răcoroasă din jurul căderii de apă de pe pârâul Caşoca îl găsim şi pe domnul Bebe, un buzoian care şi-a făcut o obişnuinţă din a vizita acest loc.

„E a treia, a patra oară când urc la cascadă. În fiecare an urcăm, de două, de trei ori. E frumos, e lume din toate părţile, aer curat, apă, campinguri. E sănătate curată, înconjuraţi de munte, de apă”, spune turistul buzoian.

Ferită de ochii lumii şi de marile circuite turistice, cascada Caşoca era vizitată mai degrabă de oamenii locului şi de pasionaţii muntelui. 

De câţiva ani, turişti din toate judeţele ţării îi descoperă frumuseţea şi proprietăţile curative.

„Am făcut turul Moldovei şi am ajuns aici căutând pe Google Maps. De acasă am făcut traseul. E frumoasă cascada, e răcoare. A fost căldură infernală pe tot drumul, dar aici plouă puţin, se răcoreşte de tot. E foarte frumoasă zona”, declară Luminiţa, o turistă din Satu Mare.

buzaucascadacasocaprincea

Foto I. Bunilă

Cascada Caşoca, sau Pruncea, cum îi mai spun localnicii, este o cădere de apă ce măsoară în jur de şapte metri, situată în Masivul Podul Calului, la mai puţin de zece kilometri de Barajul Siriu. Nu-ţi taie răsuflarea prin dimensiuni, însă unicitatea ei vine din tot peisajul înconjurător. Întregul bazin este împădurit cu fag, brad şi molid.

„Am mai fost şi la alte cascade şi a trebuit să o iau prin pădure, să merg, să mă chinui. Aici am ajuns cu maşina imediat. Sunt şase kilometri, drumul nu e atât de bun, este pietruit, dar se ajunge relativ uşor şi ai ce vedea, respiri, eşti în natură. Venind aici îţi dai seama că parcă eşti în altă lume”, spune Ninel, un turist venit din Bucureşti.

Puţin cunoscută în urmă cu câţiva ani, cascada Caşoca a ajuns un punct important pe harta turistică a Buzăului, cu amenajări specifice. În ultimii ani, au fost create aici spaţii pentru popasuri, cu mese şi băncuţe din lemn. 

La cascada Caşoca se ajunge pe un drum forestier, cu orice fel de maşină. Cum vii dinspre oraşul Nehoiu virezi la dreapta, chiar înainte de a urca spre Barajul Siriu.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri