FOTO VIDEO Închisoarea în care oamenii plătesc să intre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele hotelului păstrează uşile metalice ale celulelor de altădată FOTO Photoland / Caters
Camerele hotelului păstrează uşile metalice ale celulelor de altădată FOTO Photoland / Caters

Un penitenciar de maximă securitate din Olanda a fost transformat într-un hotel luxos, cu SPA şi grădină de măslini. Turiştii plătesc cel puţin 100 de euro pentru a petrece o noapte în celule.

Vreme de un secol şi jumătate, Het Arresthuis a avut reputaţia de cea mai dură închisoare olandeză. Ea a fost deschisă în anul 1862 şi închisă în 2007, când au început lucrările de amenajare a unui hotel de lux, scrie cotidianul „Daily Mail“. 

Cele 105 celule în care erau înghesuiţi prizonierii au fost transformate în 40 de camere de hotel spaţioase, cu mobilier modern şi design elegant. Cel mai mic preţ pentru o cameră este de aproximativ 100 de euro. 

Camerele, care includ şi patru apartamente luxoase, sunt dotate cu aer condiţionat, televizoare şi internet, dar păstrează uşile masive din fier ale închisorii. Scările metalice care permiteau în trecut accesul la celule au fost, de asemenea, păstrate.  

Luxosul hotel are şi un centru SPA, saună şi fitness. Curtea interioară în care se plimbau cândva prizonierii a fost transformată într-o oază de verdeaţă, cu măslini şi multe plante. Clienţii hotelului pot servi masa pe terasa amenajată în această curte interioară. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite