FOTO Paradisul tropical din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul acvatic are 360 de metri lungime FOTO Getty Images
Parcul acvatic are 360 de metri lungime FOTO Getty Images

Un hangar uriaş din Germania găzduieşte o „insulă“ exotică. Parcul tematic cuprinde un hectar de pădure tropicală, un sat, zeci de mii de plante, o plajă şi multe piscine.

La aproximativ 60 de kilometri de Berlin, în landul Brandenburg, un paradis tropical impresionant atrage zilnic peste 6.000 de vizitatori. Sub o cupolă de 107 metri înălţime care în urmă cu câţiva ani a găzduit un hangar se află o adevărată insulă tropicală. Aici există cea mai mare pădure tropicală din lume găzduită în interior, o plajă, multe piscine, un râu şi chiar un mic sat specific regiunii tropicale.

Cupola, mai înaltă decât Statuia Libertăţii

Parcul tematic „Tropical Islands“ a fost construit de o corporaţie din Malaezia şi inaugurat în decembrie 2004. În primul an, a atras aproape un milion de vizitatori. 

Hangarul care îl găzduieşte a aparţinut companiei Cargolifter AG şi are dimensiuni impresionante: 360 metri lungime, 107 metri înălţime (suficient de mare pentru a găzdui Statuia Libertăţii) şi o capacitate de 5,5 milioane de metri cubi. Temperatura din parcul acvatic este constantă, indiferent de anotimp: 26 de grade Celsius.

Include plante exotice rare

„Tropical Islands“ cuprinde două zone, fiecare cu o taxă de intrare: complexul „Tropical Sauna&Spa“ şi Tropical World. Aceasta din urmă include pădurea tropicală, cu 50.000 de plante exotice, din 6.000 de specii, unele dintre ele foarte rare. 

Piscina, numită de constructori „The Tropical Sea“, are o lungime de 140 de metri, iar în jurul ei se află o plajă de nisip lată de 200 de metri, cu 850 de şezlonguri. La toate acestea se adaugă o lagună, fântâni, două tobogane de apă, restaurante şi locuri de joacă pentru copii. Parcul acvatic este deschis tot anul. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite