De Valentine's Day, te duc unde vrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartierul Montparnasse, din Paris, în momentul înserării FOTO mymodernmet.com
Cartierul Montparnasse, din Paris, în momentul înserării FOTO mymodernmet.com

Sărbătoarea împrumutată cu succes de la americani şi încă renegată de mulţi români are un cârlig comercial greu de ocolit. Motiv pentru care numai în industria turismului, ofertele speciale pentru această zi există cu sutele.

Destinaţiile romantice par să fie noul tip de cadou preferat printre cuplurile care respectă cu sfinţenie această zi. Chiar şi printre cuplurile care nu ţin să sărbătorească ziua, cât oferta descoperită. Iar cum agenţiile de turism nu se lasă mai prejos, vin în întâmpinarea noului tip de călător român, cel de ocazie. 

„Valentine’s Day este o ocazie pentru turişti de a-şi organiza o mică vacanţă de trei, patru zile, un respiro între Sărbătorile de Iarnă şi Paşte. Tendinţa relativ nouă este tocmai organizarea unei vacanţe de Valentine’s Day pentru că în ultimii doi ani am înregistrat o creştere a solicitărilor pentru city break-uri în a doua jumătate a lunii februarie”, spune reprezentantul agenţiei Europa Travel.

Pleacă românii doar ca să plece sau au destinaţiile lor preferate pentru acest tip de mini-vacanţe? „În general sunt preferate marile capitale europene sau oraşele recunoscute pentru atmosfera lor romantică: Paris, Roma, Viena, Barcelona, Veneţia şi Praga”, a adăugat aceasta.

În acelaşi timp, s-a mai născut o tendinţă: vacanţa de vară, primită cadou pe 14 februarie. „La fel de mulţi sunt cei care preferă ca de Valentine’s Day să ofere cadou o vacanţă de Paşte sau în perioada verii. Practic, beneficiind de reducerile pentru early-booking, un city break de două, trei nopţi într-o capitală europeană costă turiştii la fel de mult ca o vacanţă de o săptămână în Grecia sau Turcia, în perioada primăverii sau a verii”, a explicat reprezentantul Europa Travel. 

image

Agenţia Europa Travel nu face parte din cele care promovează în special oferte de Valentine's Day, dar există reduceri substanţiale pentru pachetele cumpărate acum, pentru primăvară sau vară. 

Mădălina Grosu, Product Manager Happy Tour, spune că indiferent că este vorba de Valentine's Day sau Ziua de Dragobete, tinerii, în special, vor să sărbătorească această zi cu o vacanţă. „În general, turiştii nostrii aleg sejururi de două sau trei nopţi la hoteluri de trei sau patru stele în oraşele europene cele mai romantice. Special pentru a sărbători iubirea, am adăugat câteva detalii importante precum ciocolata, florile şi sampania care să creeze cadrul perfect pentru o mini-vacanţă de neuitat. În ultimii ani, am înregistrat o creştere a interesului pentru acest tip de escapade romantice, fapt care a dus şi la diversificarea pachetelor de servicii disponibile”, a explicat aceasta. 

Pentru că este vorba de o perioadă relativ scurtă, turiştii români preferă „destinaţii nu foarte îndepărtate, dar care oferă posibilităţi infinite de distracţie tuturor vizitatorilor. În topul preferinţelor rămâne Oraşul Luminilor, Paris, unde atât obiectivele culturale, cât şi viaţa de noapte încântă turiştii, Veneţia, unde gondolierii spun poveşti, este o alegere bună. Şi Praga este plină de locuri frumoase, istorice şi romantice”, a spus Mădălina Grosu.

Agenţia Happy Tour are în portofoliu oferte pentru acest tip de sărbători, intrate în calendarul neoficial al românilor. 

Consultantul în turism Razvan Pascu este de părere că asistăm la o tendinţă ascendentă în industria turismului. „Pentru Valentine's Day turiştii optează pentru city break-uri de maxim patru nopţi, în marile oraşe europene, în care pot combina plimbările cu cumprăturile. Bineînţeles că principalele opţiuni rămân Paris, Roma, Veneţia, Londra, dar la fel bine ar putea fi şi Barcelona sau Lisabona, unde temperaturile sunt mai blânde”, spune acesta. 

„Totodată, pentru cei care nu au timp să plece în această perioadă, există posibilitatea de a profita de reducerile early booking de 40-45% la vacanţele de vară si a oferi drept cadou de o săptămână în Grecia, Turcia sau Bulgaria. Si companiile aeriene au oferte semnificative în aceasta perioadă”, spune Răzvan Pascu. 
image

Oferte Europa Travel

Paris, 3 nopţi / hotel de 3 stele / transport cu avionul, de la 253 euro

Barcelona, 3 nopţi la hotel de 3 stele şi transport cu avionul, de la 204 euro

Praga, de la 238 euro şi cazare la hotel 4 stele

Veneţia, cazare 3 nopţi, hotel de 3 stele şi transport cu avionul

Ofertă Happy Tour

Barcelona

Hotel H10 Universitat 4* - 307 EUR / persoană

Situat la 2 minute de mers de piaţa Catalunya, aproape de cartierul gotic şi artera pietonală Passeig de Gracia. 

Paris

Hotel Opera Lafayette 3* - 317 EUR / persoană

Situat în centrul oraşului, este locul ideal de acces către toate locurile de interes ca Opera Garnier, Sacre Couer, Galeriile Lafayette, Printemps, Place Vendome. 

Milano 

WINDSOR 4* - 226 EUR / persoană

Hotelul Windsor se află aproape de staţia de metrou Repubblica din Milano, la 10 minute de gara centrală.

Roma

Hotel Piemonte 3* - 228 EUR / persoană

Hotelul este situat lângă Termini, la aproximativ un kilometru de centrul oraşului, cu legături bune către principalele atracţii ale oraşului prin mijloacele de transport în comun. 

*servicii incluse:

bilet de avion dus-intors / taxele de aeroport

cazare două nopţi / mic dejun

o sticlă de vin şi bomboane de ciocolată

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite