Cea mai bună perioadă când putem vizita Grecia. Timpul ideal pentru evitat canicula și prețurile uriașe VIDEO

0
Publicat:

Românii merg în număr mare în Grecia în fiecare an, dar există câteva perioade ale anului când este ideal ca să ne facem sejurul acolo pentru că nu este prea aglomerat, prețurile sunt rezonabile, iar canicula nu ne va da bătăi de cap.

Un sejur în Grecia poate fi o experiență de neuitat FOTO arhivă Adevărul
Un sejur în Grecia poate fi o experiență de neuitat FOTO arhivă Adevărul

Grecia este una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor datorită peisajelor care îți fură privirea, a plajelor sale, dar și a culturii și gastronomiei extrem de bogate și captivante.

Pentru că este o țară preferată de turiștii din toată lumea, Grecia este extrem de aglomerată în bună parte din an și tocmai de aceea este important să știm când anume să planificăm un concediu acolo.

Tărâmurile elene oferă posiblități nelimitate de a-ți petrece timpul liber, pornind de la relaxarea la plajă, până la drumețiile montane, scufundări și sporturi acvatice în numeroasele insule ale Greciei.

Ca să ne calibrăm cât mai bine un sejur în Grecia, este bine să știm că țara are o climă de tip mediteranean, cu ierni blânde și moderate în regiunile joase și în insulele din sud.

În general, verile sunt calde și uscate, cu temperaturi medii care variază între 25 și 27 de grade Celsius, dar pe fondul încălzirii globale, temperaturile pot depăși lejer 30-35 de grade Celsius.

Pentru românii care merg în Grecia pentru bronzat, o pot face din mai până în septembrie. Cele mai aglomerate luni pentru turiștii care vor să admire marea și să facă plajă sunt iunie, iulie și august. 

Luna ideală pentru excursii

Dacă alegeți să vizitați Grecia în luna mai, vremea va fi călduroasă și confortabilă, cu temperaturi medii cuprinse între 20-24 grade Celsius. Va ploua rar, dar soarele va fi puternic, iar vântul este posibil să vă dea bătăi de cap în unele zone. Temperatura apei este între 18 și 20 de grade Celsius, prin urmare nu puteți înota în mare.

În schimb, luna mai este perioada ideală pentru excursii în Grecia. Puteți opta pentru excursiile montane sau să admirați flora captivantă a acestei țări. Recomandat este să apelați la un ghid autorizat pentru a nu vă rătăci și a vă bucura de tot ce are mai frumos natura să vă arate în această țară.

Perioada propice pentru înot

În luna iunie, stațiunile din Grecia încep să se aglomereze. Temperatura medie depășește frecvent 24 de grade Celsius, iar apa devine numai bună pentru înot. Un dezavantaj este că turiștii dau buzna pe plaje, iar aglomerația este un inconvenient destul de serios.

Prin urmare, dacă alegeți această perioadă pentru a petrece concediul în Grecia, este bine să vă înarmați cu răbdare.

Sporturi acvatice în iulie

Cele mai ridicate temperaturi din Grecia sunt, în general, în luna iulie. Temperaturile zilnice depășesc 28 de grade Celsius zilnic, iar pe lângă înot și bronzat, Grecia și insulele ei faimoase oferă numeroase posbilități pentru practicarea sporturilor acvatice, pornind de la caiac-canoe, curse de viteză cu bărci cu motor, iahting și până la jetboard, parasailing și rafting.

Caniculă în august

De departe, luna august este cea mai caldă din întregul sezon estival. Pe lângă temperaturile care depășesc zilnic 30 de grade Celsius, umiditatea din aer este ridicată, ceea ce poate crea ceva probleme, în special celor care suferă de dificultăți de respirație.

Soarele este extrem de puternic, iar razele ultraviolete sunt pe măsură. Tocmai de aceea este indicat să folosiți permanent creme de protecție solară și să beți multă apă pentru a vă hidrata corespunzător.

Plajă și înot în septembrie

Luna septembrie este ideală pentru bronzat și înot, deoarece temperaturile scad din nou la un nivel rezonabil, media fiind între 24 și 28 de grade Celsius. Este posibil să aveți parte și de ceva ploi, dar de scurtă durată.

Este o lună bună pentru a vizita Grecia și insulele ei, în condițiile în care stațiunile nu mai sunt la fel de aglomerate ca în lunile precedente.

În concluzie, vârful de sezon în Grecia se atinge în lunile iulie și august, iar prețurile nu sunt pentru toate buzunarele. În egală măsură și căldura vă poate crea probleme, așa că ar fi recomandat să vă programați concediul în alte perioade ale anului.

Luna septembrie este din ce în ce mai preferată de turiști, care preferă să viziteze insule precum Mykonos, Creta și Santorini, ca să dăm doar câteva destinații turistice, dar și Salonic și Atena se numără printre atracțiile turistice urmărite de vizitatori. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite