Ce le strică românilor vacanța cel mai des: curățenia precară, vremea sau sănătatea

0
Publicat:

Atunci când plănuim o nouă vacanță, ultimul lucru pe care ni l-am dori ar fi să apară probleme din cauza cărora ar trebui să ne anulăm sejurul sau să nu putem să ne bucurăm de el așa cum vrem.

Doi tineri cu bagaje se uită în lista de plecări de la aeroport
Nu întotdeauna vacanțele sunt așa cum ni le dorim

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, printre principalii factori care le pot afecta vacanța se numără: producerea unui eveniment neplăcut în familie (deces, accident, etc.), starea de sănătate precară a unui membru din grupul de vacanță, condițiile oferite de unitatea de cazare, în frunte cu standardele de igienă și curățenie necorespunzătoare din cameră, condițiile meteorologice nefavorabile, dar și atitudinea neprimitoare a personalului unei unități de cazare.

Însă asta nu este tot. Travelminit.ro a analizat într-un raport complex care sunt principalele elemente care pot influența, în bine sau în rău, vacanța românilor, dar și ce își doresc turiștii de la un sejur.

Românii și vacanțele: cum călătoresc și ce îi motivează

Potrivit sondajului realizat de Travelminit.ro, românii merg în vacanță cel mai des alături de familie (54.4%), cu partenerul/partenera (33.4%), cu prietenii (8.5%) sau călătoresc singuri (3.6%).

Atunci când vine vorba de hotărârea de a merge în vacanță, atât pentru turiștii care călătoresc cu familia, cât și pentru cei care călătoresc cu prietenii sau partenerii, nevoia de relaxare și odihnă (votată de 46.6% dintre respondenții la sondaj) ocupă prima poziție în clasamentul factorilor care îi determină să rezerve un sejur. Dorința de a descoperi locuri noi (votată de 13.3% dintre respondenți), vacanța copiilor (votată de 6.7% dintre respondenți), dar și vizita membrilor familiei, efectuarea unor tratamente balneare, zilele libere de la stat, evenimentele culturale (festivaluri, târguri etc.) sau delegațiile în scop de business, votate într-un procent mai mic.

Ce le place și ce nu le place turiștilor români atunci când merg în vacanță

În același timp, participanții la chestionar au ales și factorii care îi ajută să aibă o vacanță foarte bună și care pe influențează starea de spirit pe tot parcursul sejurului. Printre ei se numără: poziționarea unității de cazare (62%), care ar trebui să fie cât mai aproape de plajă sau de atracțiile turistice de interes, atitudinea primitoare a personalului (50,65%), facilitățile SPA incluse în prețul cazării (50,7%), condițiile meteorologice favorabile (37,8%), facilitățile sau serviciile suplimentare (30%), cum sunt tenisul de masă, biliardul etc.

Există, însă, și câteva obstacole care îi împiedică pe aceștia să meargă în vacanță, iar pe lista motivele regăsim: bugetul insuficient (40,64%), lipsa timpului liber/posibilității de a-și lua concediu (15%), starea de sănătate a lor sau a celor dragi (10.6%).

Pe de altă parte, chiar dacă nu pot merge într-o vacanță din varii motive, respondenții la chestionar spun că pot găsi activități alternative: plimbările în aer liber (32.3%), vizionarea filmelor/serialelor (11.1%), grădinăritul (6.6%) sau pescuitul (6.5%). În același timp, 19.8% dintre respondenți susțin că ar încerca să găsească o soluție pentru a călători în continuare.

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite