Atra Doftana: o pensiune parţial subterană, cu design minimalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doftana

Când patru prieteni, toţi antreprenori, se gândesc să-şi facă o casă de vacanţă împreună, şansele ca ideea să se transforme în business sunt destul de mari.

În 2008, Emil Munteanu, Eduard Di­mitriev, Ştefan Mustaţă şi Răzvan Florea au decis să construiască de la zero un spaţiu în care ei şi familiile lor să se refugieze în timpul liber. De aici până la o pensiune avantgardistă, cu o cifră de afaceri de peste 1,9 milioane de lei (420.000 de euro), nu a fost decât un pas. De fapt, au fost mai mulţi paşi, iar aceştia au implicat o documentare lungă şi multe, multe hârtii. Patru ani şi un milion de euro mai târziu, în 2011, Atra Doftana îşi punea amprenta pe designul românesc, iar în acelaşi an era premiată în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti, la secţiunea „arhitectură social-culturală”.

Aşa cum indică şi numele, pensiunea de cinci margarete se află în comuna prahoveană Valea Doftanei, pe malul Lacului Paltinu, şi a fost construită prin accesarea unor fonduri europene, cu o investiţie de circa un milion de euro. Aproape dublu faţă de ceea ce îşi propuseseră iniţial proprietarii, aşa că au realizat şi un resort premium, cu fine dining. Gândită cu grijă faţă de natură, pensiunea Atra Doftana impresionează prin simplitatea ei şi prin designul avantgardist, în care minimalismul şi modernul se împletesc subtil.

Continuarea articolului, aici.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite