VIDEO „Carne” fără carne: doi tineri din Statele Unite deschid prima măcelărie vegetariană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expresia „măcelărie vegană” pare a fi un oximoron, însă un astfel de loc va fi disponibil în curând în Statele Unite. „Măcelarii erbivori” vor pune la dispoziţia vegetarienilor o mulţime de feluri de mâncare, inclusiv costiţe, bacon, pui sau cârnaţi care, surprinzător, nu conţin carne.

Doi fraţi din Statele Unite, Aubry şi Kale Walch, se află în spatele ineditei afaceri „Măcelarii erbivori”. Aceştia au adăugat stilului lor de viaţă vegetarian influenţe din diverse culturi culinare, rezultatul constând într-o serie de „cărnuri” false, care au însă aceeaşi aromă şi textură cu cele pe care le imită.

„Am creat alternative 100% vegane pentru cărnuri, care imită perfect aromele, texturile şi chiar şi nutrienţii pe care le îi conţin cărnurile roşii. În plus, acestea nu au impact negativ faţă de sănătate, animale sau mediu”, a scris unul din cei doi anteprenori, potrivit „Oddity Central”.

Pe pagina lor de campanie, Aubry şi Kale Walch dau câteva informaţii despre ingredientele produselor lor, iar glutenul de grâu este o componentă majoră, prezentă în majoritatea preparatelor, alături de sucul de roşii, sosul de soia, zahărul brun, uleiul de măsline, paprica, drojdia nutritivă, boabele de piper, praful de sfeclă şi sarea. 

image

Aubry este vegetariană de 18 ani, iar ultimii 10 ani i-a petrecut creând alternative fără carne pentru mai multe mâncăruri pe care obişnuia să le consume în copilărie, în Guam. Îmbinând cu succes aromele şi texturile din bucătăria din Guam cu ingrediente de pe tot globul, Aubry a creat propria linie de produse. Inspirat de iniţiativa lui Aubrey, Kale a devenit şi el vegetarian şi s-a alăturat proiectului.

Cei doi au început să vândă produse „din carne” fără carne în Minneapolis Farmer’s Market, iar reacţiile degustătorilor, atât vegetarieni, cât şi omnivori, i-au încurajat să meargă mai departe. Astfel, fraţii Walch îşi vor deschide „măcelăria” în primăvara lui 2015.

Citeşte şi:
 

Ce trebuie să ştii înainte să devii vegetarian

Pro şi contra unei diete vegetariene

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite