VIDEO Bucătarii „The Flavours“ au făcut spectacol culinar la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Ţandără, Florin Scripca şi Silviu Nedelea sunt cei trei bucătari veseli de la „The Flavours”, iar primii doi au participat  la Adevărul LIVE, prin Google Hangouts, la o discuţie despre mâncare, cu Adriana Mariş.

Andrei Ţandără s-a apucat de gătit în urmă cu 12 ani, când i-a întâlnit pe Florin şi Silviu. Anglia, Franţa, Japonia sunt doar câteva dintre ţările în care cei trei au studiat gastronomia. Au deschis „The Flavours” pentru a regândi modul în care românii mănâncă.

Florin a ştiut ce vrea să facă imediat după ce a terminat liceul, nici nu s-a mai dus la facultate, pentru că pasiunea pentru gătit a fost motivul determinant al vieţii sale. Pasiunea moştenită de la mama sa l-a făcut să-şi dorească să fie bucătar încă de mic. Cartofii prăjiţi cu ceapă şi telemea era mâncarea preferată în copilărie şi nu uită nici acum de ei, când gusturile sale şi cunoştinţele sunt mult mai vaste.

Astăzi, îi place să gătească foarte picant, după reţete asiatice, dar nu exclude nici mâncarea italiană sau bucătăria franceză.

Andrei încă mai tânjeşte după prăjiturile bunicii sale, adică deserturile făcute în casă, cu „multe ouă, multă ciocolată şi mult unt”. De vreo doi ani, are o reţeta preferată de desert: prăjitura cu, zahăr, nucă şi cremă de migdale, inspirată tot din bucătăria bunicii sale.  

În cadrul restaurentelor în care cei trei gătesc, mai servesc o prăjitură cu bezea făcută în casă. Bezeaua stă în cuptor câte patru, cinci ore, de la 120 la 180 de grade. Mijlocul trebuie să fie moale, să aibă consistenţa unei gume de mestecat, spun băieţii pricepuţi în bucătărie.

Ce vor clienţii?

Vorbind din experienţa ultimilor ani, bucătarii „The Flavours” spun că mâncarea italiană este în topul preferinţelor românilor, fiind urmată de cea mediteraneană şi apoi asiatică. Iar românilor gurmanzi „le place orice este cu multă carne şi multă mâncare pe masă”.

Dar chiar şi mâncarea românească poate fi reinterpretată. Andrei a creat un meniu românesc gourmet, reinterpretat, care înlocuieşte clasicele aperitive reci şi calde, urmate de sarmale şi friptură. El propune, în schimb, cupe din aluat de plăcintă cu unt topit, pe care le bagă la cuptor, pe care le umple apoi cu fois gras şi chutney de smochine.

Un somon teriyaki cu orez jasmine, sarmale din foi de viţă, dar şi varză murată cu mămăligă la grătar, dar şi friptură precum pui asiatic, muşchiuleţ de porc împletit şi muşchi de vită. Iar la final, un tort cu bezea, cremă şi fructe de pădure.

Ce mâncăm vara?

Supele reci sunt cele mai rapide şi sănătoase variante pentru meniul de vară, aşa că cei trei propun supa rece de castraveţi cu fenel şi iaurt grecesc, cu anason şi boia turcească umedă, cu zeamă de lime şi cuburi de gheaţă. La fel de bine venite sunt şi supă rece de roşii, de brocolli, de mazăre cu mentă, gazpacho şi în general, orice variantă fără prea multe lactate. Se pot servi vara, pe plajă, sau acasă.

Cel mai des folosite condimente de cei trei bucătari

Usturoiul, ghimbirul, coriandrul, busuiocul, cimbrul, salvia şi lemongrass sunt câteva dintre condimentele pe care bucătarii „The Flavours” le folosesc în permanenţă în bucătărie.

Bucătarii ”The Flavours”, spectacol culinar în direct la Adevărul Live. Află de la ei care sunt cele mai sănătoase reţete de vară

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite