Turtă dulce cu scorţişoară şi miere, făcută în casă
0
Pentru copiii pofticioşi, dar şi pentru adulţii cărora li s-a făcut dor de desertul copilăriei, vă propunem reţeta de turtă dulce cu miere, făcută în casă.
Ingrediente:
Aluat
100 grame miere
200 grame zahăr
2 gălbenuşuri
1 ou
100 mililitri lapte
1 linguriţă scorţişoară
un vârf cuţit cuişoare măcinate
1 linguriţă cu varf de amoniac
500 grame făină
Glazură:
2 albuşuri
un praf de sare
200 grame zahăr pudră
2 linguriţă zeamă de lămâie
2 lingură apă fiartă
Mod de preparare:
Aluat
Într-un castron punem ingredientele, adăugând ultima dată făina şi amoniacul. Se framanta un aluat mai vârtos, care se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la rece de seara până dimineaţa.

A doua zi luăm din aluat jumatate de linguriţă şi formăm biluţe, pe care le aşezăm într-o tavă tapetată cu hartie de copt, la o distanţă de circa 2 centimetri între ele.

Coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute.
Glazura: mixăm spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând bine, adăugăm treptat apa fiartă şi zeama de lămâie, mixând până se topeşte zahărul. Trecem fiecare bilă de turtă dulce prin glazură, apoi le aşezăm pe o foaie de copt, la distanţă unele de altele.

Poftă bună!
Sursa: miremirc.ro