Teppanyaki: transfer de cultură gastronomică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele se fac direct pe plită
Alimentele se fac direct pe plită

Armonie, pace, perfecţiune, trei cuvinte care caracterizează spiritul japonez. În Ţara Soarelui Răsare, ca de altfel în cam toate ţările asiatice, gastronomia este considerată o artă şi o formă de civilizaţie. Mâncărurile sunt simple, uşor de preparat, servite în porţii mici, compuse din alimente separate, fiecare aliment păstrându-şi astfel aroma.

Cinci bucătari bucureşteni, de la restaurantul Studio 80 situat în Aleea Privighetorilor, creativi şi talentaţi, au absolvit primul program de training teppanyaki din Bucureşti. 

Ce este teppanyaki? 

Răspunsul la această întrebare l-am obţinut de la iniţiatoarea cursului dr. ing. Gabriela Berechet, unul dintre specialiştii români în artă culinară. „Este o tehnică japoneză de gătit în care alimentele se fac direct pe plită, care are diferite zone de încălzire pentru ca acestea să rămână crocante la exterior şi suculente în interior. Tehnica cere foarte multă manualitate şi o combinaţie între mişcările lente şi repezi, bucătarii folosind o paletă şi un şpaclu. Pare uşor, dar nu este aşa! Lucrul la teppanyaki este un transfer cultural şi de energie de la bucătar către alimente şi către client. Orice masă la teppanyaki începe cu sake şi se termină cu ceai matcha.“ 

Află pe Click! Poftă bună! mai multe despre tehnica teppanyaki

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite