Seminţele de pepene verde, o nouă variantă de gustare, cu beneficii extraordinare asupra sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pepenele roşu este unul dintre cele mai consumate fructe în perioada verii. Deşi majoritatea are tendinţa să elimine seminţele, acestea s-au dovedit a fi un beneficiu uriaş pentru sănătate.

Cea mai urâtă parte atunci când mănânci pepene este eliminarea seminţelor. Se pare totuşi că, acestea ar putea fi cea mai sanatoasa parte a gustării. Deci, în loc să le arunci, mai bine le mănânci sau le  separi într-un recipient, pentru a le folosi mai târziu în diferite preparate.

Beneficiile pentru sănătate ale seminţelor de pepene verde nu sunt mai deloc evidenţiate. Ca toate seminţele provenite de la fructe, acestea sunt pline de proteine ​​şi nutrienţi. Acestea au mai puţine calorii şi carbohidrati decât migdale, care sunt dintotdeauna catalogate drept un super-aliment.

Potrivit Institutului National de Sanatate din Marea Britanie, seminţele de pepene verde au, de asemenea, foarte mult magneziu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale prin conţinutul de arginină. Acestea reglează metabolismul şi sunt bogate în vitamina B, fără de care nutrienţii nu pot fi transformaţi în energie. 150 de grame de seminţe uscate conţin 30,6 grame de proteine, ceea ce reprezintă 61% din valoarea zilnică recomandată, scrie businessinsider.com. De asemena seminţele de pepene abundă în minerale, printre care magneziu, fosfor, fier, potasiu, sodiu şi zinc.

image

Dacă nu văplace să le mâncaţi în acelaşi timp cu pepenele, le puteţi servi fie ca o gustare între mese,  adăugaţi-le în iaurt, cu fulgi de ovaz, în salate sau chiar le puteţi adăuga peste friptur din cuptor, cu puţin ulei de măsline şi sare.

În mod alternativ, seminţele de pepene verde germinate pot fi achiziţionate din magazinele specializate. În China sau Statele Unite, consumarea seminţelor de pepene verede coapte a devenit deja o obişnuinţă.

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite