Cum se prepară rapid o tartă cu piersici proaspete, delicioasă şi aromată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimic nu se compară cu mirosul piersicilor dintr-o tartă proaspăt scoasă din cuptor.  Aromată şi dulce, prajitura este perfectă pentru a aduce bucurie într-o familie de iubitori ai deserturilor speciale.

Este sezonul piersicilor, iar fiecare gospodină ştie că nu trebuie să rateze prepararea unei tarte cu fructe proaspete. Moi, pufoase şi răcoritoare, acestea vor umple casa cu inconfundabila lor aromă.  

Ingrediente:

6 piersici

5 ouă

200 grame de unt

200 grame zahăr pudră

200 grame de făină

1 plic de praf de copt

2 plicuri de zahăr vanilat

2 linguri zeamă de lămâie

1 esenţă de vanilie

1 praf de sare

Mod de preparare: 

Primul pas în prepararea delicioasei tarte este spălarea si tăierea în felii a piersicilor. Pentru a nu se oxida, acestea se stropesc cu zeamă de lămâie, păstrându-şi culoarea naturală.

Se freacă untul cu zahărul pudră şi cel vanilat, iar apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, amestecând foarte bine după fiecare. Albuşurile se bat cu mixerul, adăugându-se un praf de sare. Acestea se pun peste compoziţia principală. Făina şi praful de copt se cern, după care se adaugă si ele, prin mişcări lente, pentru a nu strica spuma albuşurilor. La final, se aromatizează cu esenţă de vanilie.

Pentru coacere, se tapetează tava cu puţin unt şi făină, după care se adaugă compoziţia. Deasupra se ornează cu felii de piersică. Prajitura se coace la foc moderat, timp de 30-40 de minute. Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite