Secretul pentru a avea o carne de porc la cuptor mai suculentă și mai fragedă

0
Publicat:

Carnea de porc e vedetă pe mesele de Crăciun. Dacă la o salată de boeuf sau o piftie mai poți renunța, cu friptura e ceva mai greu. Dacă vrei ceva mai savuros, poți încerca o rețetă de carne de porc la cuptor.

Friptură de porc la cuptor. FOTO retete-usoare.info
Friptură de porc la cuptor. FOTO retete-usoare.info

Dacă este preparată corect, carnea la cuptor este mai fragedă și chiar mai gustoasă decât cea pe grătar. În plus, își va păstra proprietățile, iar densitatea calorică nu va fi modificată.

Iată o soluție savuroasă, verificată, recomandată de retete-usoare.info, cu care îți poți impresiona invitații la masa de Crăciun.

Iată de ce avem nevoie:

– un kg de carne de porc;

– o ceapă;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– doi cartofi;

– sare, piper negru măcinat, ierburi italiene și boia de ardei dulce (după gust).

Cum se prepară în șase pași

1. Spălați și uscați bine bucata de carne de porc, pe care o tăiați apoi în felii groase, dar nu de tot, lasând un centimetru în partea de jos.

2. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în formă de jumătăți de rondele, apoi așezați-o la baza formei de copt unsă cu ulei și așezați carnea pe ea.

3. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în felii de grosime medie, pe lungime. Puneți-i într-un bol adânc și asezonați-i cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust). Adăugați două linguri de ulei vegetal și amestecați-i foarte bine.

4. Introduceți feliile obținute de cartofi între feliile de carne.

5. Într-un vas separat, amestecați trei linguri de ulei vegetal cu sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce și ierburi italiene (după gust) și ungeți cu acest amestec carnea.

6. Acoperiți forma mai întâi cu o bucată de hârtie de copt șifonată și umezită cu apă, apoi cu o bucată de staniol. Pregătiți mâncarea în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 60 de minute. Scoateți apoi hârtia și staniolul și mai lăsați carnea să se rumenească timp de cinci minute, la aceeași temperatură.

Scoateți apoi tava din cuptor. Preparatul e numai bun de servit!
Ca alternativă, vă propunem o rețetă de muşchiuleţ de porc în aluat fraged (tot la cuptor).

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite