Secretul pe care trebuie să îl ştie toate gospodinele: cum se fac cele mai pufoase găluşte
0Supa cu găluşte este un preparat care ne duce cu gândul la copilărie. Nimic nu se compară cu o supă gustoasă de găină cu găluşte pufoase, care ţi se topesc în gură.
Pentru început, este bine de ştiut că grişul folosit joacă un rol foarte important în textura găluştelor. De asemenea, ouăle trebuie să fie proaspete şi, de preferat, bio.
Iată ce ai nevoie pentru o supă delicioasă cu găluşte pufoase:
500 g de carne de pasăre
1 rădăcină de ţelină
1 morcov
1 rădăcină păstârnac
1 ceapă
1 foaie de dafin
1 legătură pătrunjel
Sare
Piper
Găluşte pufoase:
2 ouă (1 dacă sunt foarte mari)
6-7 linguri de griş
1 lingură ulei
Sare
½ bicarbonat de sodiu stins cu 2 picături de zeamă de lămâie