Reţete de post cu ciuperci pleurotus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţete de post cu ciuperci pleurotus. Ciupercile, sursă de proteine vegetale de cea mai bună calitate, reprezintă baza pentru următoarele trei reţete de post, hrănitoare şi gustoase.

Reţete de post cu ciuperci pleurotus. Ciuperci pleurotus cu legume de post

Ingrediente:

  • 1 tavă de ciuperci pleurotus
  • 1 lingură de orez
  • 1 morcov
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • ţelină
  • mărar
  • ulei de măsline
  • vegeta, piper alb, boia dulce, ghimbir şi curcuma

Mod de preparare:

În uleiul de măsline se călesc morcovul şi ţelina după ce au fost date pe răzătoarea mare, împreună cu ceapa verde tăiată rondele. Ciupercile spălate cu apă rece se taie după gust şi se adaugă în tigaia în care au fost călite morcovul, ţelina şi ceapa. La fel se procedează şi cu orezul.

Se adaugă condimentele, un pahar de apă şi se lasă la foc mic să scadă. Se adaugă vinul alb, iar la final usturoiul şi mărarul tăiate mărunt.

image

FOTO bucataras.ro

Reţete de post cu ciuperci pleurotus. Sărmăluţe în foi de viţă cu orez integral şi pleurotus

Ingrediente (pentru 30 de sărmăluţe):

  • 40-50 foi de viţă 
  •  1/2 ceapă tăiată mărunt
  • 1 cană cu ciuperci pleurotus spălate şi tăiate
  • 2 morcovi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe mici sau daţi pe răzătoare
  • 300 gr orez integral
  • 1 conservă mică de pulpă de roşii
  • pătrunjel şi mărar mărunt tăiate
  •  ulei şi sare

Mod de preparare:

Ceapa şi morcovul se înăbuşesc în tigaie cu puţin ulei. Se adaugă orezul, ciupercile şi o cană de apă, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic până când se evaporă apa. Când aproape că s-a evaporat apa, se amestecă mai des şi se lasă la fiert fără capac. Se adaugă sare, pătrunjel şi mărar. Pentru fiecare sărmăluţă în parte este nevoie de o lingură din această compoziţie.

Se aşează sarmalele în cratiţa tapetată cu frunze de viţă de vie rupte sau prea mici, ultimul strat fiind tot unul de frunze. Se varsă pulpa de roşii şi apoi apa până ce sărmăluţele sunt acoperite şi se aşează deasupra o farfurie întoarsă sau un capac mai mic care să ţină sarmalele sub nivelul apei în timpul fierberii.

Se lasă mai mult de o oră la foc mic şi se verifică să nu rămână fără apă.

image

FOTO reteteculinare.ro

Reţete de post cu ciuperci pleurotus. Ciupeci pleurotus în blid de mămăligă

Ingrediente (pentru 4 porţii):

  • 1/2 kg de ciuperci pleurotus
  • 50-60 ml de ulei
  •  2 linguriţe de boia roşie
  • 1 ceapă albă mică
  • sare
  • 1 linguriţă de vegeta
  • 1-2 linguriţe de condiment pentru carne de porc
  • 2-3 fire de pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de făină albă
  • făină de porumb

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă boia roşie, se amestecă şi se lasă 1 minut, după care se adaugă ciupercile spălate şi tăiate bucăţi. Se adaugă apă, vegeta şi condimentul pentru carnea de porc şi se fierbe aproximativ 15 minute. Apoi se adaugă sare şi o lingură de făină amestecată cu puţină apă rece.

Se stinge focul şi se adaugă usturoiul, pătrunjelul şi mărarul tăiate mărunt. Între timp, se prepară o mămăligă vârtoasă şi se formează câte un blid în care se aşează mancarea de ciuperci. Se adaugă piper şi sare după gust.

image

FOTO bucataras.ro

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite