Cea mai gustoasă salată orientală de post cu ciuperci: cum se prepară pasta aromată care „leagă“ bunătăţile

0
0

Salata orientală este un preparat nelipsit de pe mesele de sărbătoare ale românilor, chiar şi în postul Paştelui, perioadă în care aceasta poate fi transformată astfel încât să nu invite mesenii la păcate. Vă propunem, aşadar, o salată orientală de post cu ciuperci.

Salată orientală de post cu ciuperci. Ingredientele prezentate mai jos ajung, potrivit click.ro, pentru şase porţii, iar complexitatea şi timpul de pregătire al deliciosului preparat numai bun de pus pe masă în postul Paştelui sunt reduse. 

Salată orientală de post cu ciuperci: ingredienteî

- opt cartofi mari

- o conservă de ciuperci

- 2-3 cepe roşii

- 3 gogoşari

- 3 castraveţi muraţi

- 150 de grame de măsline fără sâmburi

- o lingură de muştar

- 3 linguri de oţet

- 5 linguri de ulei

- sare şi piper după gust

Salată orientală de post cu ciuperci: mod de preparare

Se curăţă cartofii de coajă, după care se spală bine şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Ciupercile se scot din conservă şi se pun la scurs, în timp ce ceapa se taie solzişori. Următorii pe listă sunt gogoşarii, care trebuie şi ei tăiaţi mărunt, şi apoi castraveţii, pe care îi tăiem rondele. 

În continuare, pentru pasta care „leagă” bunătăţile, adăugăm într-un bol uleiul, oţetul, muştarul, sarea şi piperul, care se amestecă bine. Punem apoi şi ciupercile în bol şi amestecăm iar. După ce s-au fiert cartofii, îi scoatem şi îi lăsăm să se răcească, pentru a rămâne fermi atunci când îi amestecăm în salată. Îi tăiem cubuleţe potrivite şi îi amestecăm cu restul legumelor şi cu compoziţia ciupercilor. Se serveşte după ce a stat, în prealabil, la frigider timp de 10-20 de minute.

Mai multe - Bucătărie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite