Reţete de Paşte din Ardeal. Sarmale şi preparate cu miel

0
0
Reţete de Paşte din Ardeal
Reţete de Paşte din Ardeal

Zilele acestea se fac liste de bucate pentru sărbătorile pascale. În acest articol vă prezentăm trei reţete de Paşte din Ardeal, pe care puteţi să le încercaţi în acest an.

Reţete de Paşte din Ardeal. Sarmale ardeleneşti. Dacă doriţi să gătiţi de Paşte sarmale ardeleneşti, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 400 de grame de carne tocată de porc, 200 de grame de carne tocată de vită, 4 felii de şunculiţă afumată, o ceapă, o lingură de ulei, o ceaşcă de orez, 200 de mililitri de suc de roşii, sare, piper proaspăt măcinat, câteva boabe de piper, mărar proaspăt sau uscat, cimbru (opţional), o cană de zeamă de varză, 14-15 foi de varză murată, ardei iute sau boia de ardei.

Carnea tocată trebuie amestecată, apoi se adaugă orezul şi ceapa călite în ulei, sucul de roşii, şunculiţa tăiată cubuleţe, sarea şi piperul. Pentru că varza murată este sărată, nu trebuie să se adauge prea multă sare.

Varza murată se spală de câteva ori în apă rece şi se lasă la scurs. Se iau apoi câte două foi de varză şi se umplu cu compoziţia de carne, astfel încât să se obţină sarmale mari, care se servesc câte una la fiecare porţie. Se aşază într-un vas cu fundul mai gros, peste un strat de varză tocată. Se presară mărarul tocat, câteva rămurele de cimbru şi boabele de piper, apoi se toarnă zeamă de varză îndoită cu apă fierbinte cât să acopere sarmalele.

Se pun la foc mjlociu, iar după primele clocote se reduce focul la minimum şi se lasă să fiarbă aproximativ două ore. Se pot pune şi la cuptor o jumătate de oră. Se servesc fierbinţi cu ardei iute sau boia de ardei.

Reţete de Paşte din Ardeal. Miel cu spanac

Reţete de Paşte din Ardeal. Tocană de miel ca pe Târnava. Pentru această reţetă de Paşte aveţi nevoie de 1,6 kilograme de carne de miel, 200 de grame de untură, 800 de grame de ceapă, două ouă, 10 grame de boia; 100 de grame de faină, 50 grame de verdeaţă, 50 grame de sare şi 10 grame de piper.

Carnea se taie în bucăţi, se spală şi se pune la prăjit în untura încinsă. Se taie ceapa şi se adaugă peste carne. Apoi, aceasta se pune în cuptor. Ouăle se amestecă cu faină. Când ceapa s-a topit, carnea se scoate din cuptor şi se adaugă sare, boia, piper, ouăle cu făina. Se stinge cu apă caldă şi se fierbe până când carnea este gata. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Tocana de miel ca pe Târnava se serveşte cu mămăliguţă.

Reţete de Paşte din Ardeal. Miel cu spanac. În zona localităţii Orăştie din judeţul Hunedoara, carnea fragedă de miel se găteşte cu sos de bulion şi frunze de spanac. Ingredientele necesare pentru această reţetă sunt următoarele: 800 de grame de carne de miel, 100 de grame de untură, 150 de grame de ceapă, 50 de grame de bulion pastă, 50 de grame de făină, 1,2 kilograme de spanac, două grame de sare de lămâie, 25 de grame de sare, două grame de piper.

Carnea se taie în bucăţi, se spală în apă rece, se scurge, se sărează şi se prăjeşte în untura încinsă. Apoi, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte făina, peste care se pune ceapa tăiată mărunt. Se stinge cu bulion şi apă caldă şi se fierbe aproximativ 30 de minute.

Sosul se strecoară peste carne şi se lasă împreună să fiarbă, la foc încet. Separat, spanacul se alege de cotoare, se spală în apă şi se fierbe timp de 15 minute. Apoi se răceşte, se scurge de apă, se taie mai mare şi se adaugă la carne, împreună cu piperul şi sarea de lămâie. S mai fierbe 15 minute, după care se poate servi.

Mai multe - Bucătărie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite