Reţetă fără coacere: cum se face pizza perfectă pentru Postul Crăciunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pizza de post fără coacere FOTO ADPM
Pizza de post fără coacere FOTO ADPM

În postul Crăciunului, pizza se află, de obicei, pe lista alimentelor interzise. Totuşi, există versiuni delicioase pentru pofticioşi. Una dintre acestea este pizza vegană fără coacere, plină de toţi nutrienţii benefici pentru organism.

În postul Crăciunului, pizza raw vegană (n.r. fără coacere) poate reprezenta un înlocuitor delicios şi sănătos pentru pizza tradiţională. Aceasta nu conţine ingrediente de origine animală, este integral creată din produse vegetale şi, în plus, nu este gătită la foc, astfel că îşi păstrează toţi nutrienţii benefici organismului. 

Bloggerul de modă Carmen Negoiţă, promotor al stilului de viaţă raw vegan, ne spune cum prepară pizza vegetariană fără coacere pe care a inclus-o şi în meniul buticurilor sale raw vegane, Rawyal.

Pizza de post fără coacere: ingrediente

- fulgi de ovăz

- mix de seminţe şi ardei

- brânză de caju

- cubuleţe de avocado

- cubuleţe de roşii

- măsline

- germeni de grâu

Pizza de post fără coacere: preparare

„Blatul este realizat din fulgi de ovăz, mix de seminţe şi ardei. Toate acestea se omogenizează, iar compoziţia obţinută se ţine în deshidrator pentru a obţine consistenţă. După ce se scoate din deshidrator, peste aluatul întins se adaugă brânza de caju, cubuleţele de avocado, de roşii, măsline şi germenii de grâu. Desigur, putem crea mai multe tipuri de pizza raw, în funcţie de preferinţe. Însă tot timpul compoziţia este de origine vegetală şi nu se prepară la foc. Rezultatul este delicios şi hrănitor pentru organism”, spune Carmen Negoiţă. 

foto

FOTO Carmen Negoiţă 

Carmen Negoiţă susţine că oricine poate ţine post doar cu produse raw vegane. „În loc de covrigi, margarină şi tot felul de pateuri vegetale pline de aditivi, ai alternativa să consumi preparate 100% naturale de tip raw vegan: paste din dovlecei cu roşii, pizza raw vegan, precum şi multe prăjituri delicioase, fără zahăr, ce pot ţine locul unui mic dejun şi chiar al unui prânz. Bomboanele de ciocolată raw vegane, de exemplu, sunt preparate din curmale, cocos, cacao raw, tărâţe de psyllium. care sunt super alimente. Apoi, tarta cu caramel, fără gluten, se face din migdale, frişcă vegetală, fulgi de cocos, caramel, caju, nuci, mesquite, ulei de cocos, curmale şi vanilie. Pe parcursul zilei poţi bea piureuri de fructe, delicioase şi hrănitoare, cu mentă, ghimbir şi goji, ori piure verde cu castraveţi, mere, kale, spanac, lămâie, spirulină, chlorela, sau o variantă cu ananas, citrice, scoţisoară, piper cayenne si turmeric”, declară bloggerul de modă.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite