Reţeta de varză murată: adaugă gutui şi mere pentru un plus de savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varză murată cu gutui şi mere
Varză murată cu gutui şi mere

Dacă nu aţi pus încă varză la murat pentru iarnă, vă recomandăm reţeta cu gutui şi mere, numai bună pentru sarmale de Crăciun.Pe lângă cele două ingrediente, condimentele şi cantitatea de sare sunt extrem de importante pentru ca varza să reziste cât mai mult.

  • 20-25 verze
  • 4-5 rădăcini hrean
  • 4-5 mere
  • 2-3 gutui
  • 1 ştiulete de porumb
  • boabe de muştar
  • coriandru, ienibahar si mărar uscat
  • 1,5 kilograme sare grunjoasă

Mod de preparare:

Varza se curăţă, se scobesc cotoarele; în găuri se pune câte 1 lingură de sare grunjoasă.

Pe fundul butoiului se pun boabe de porumb, mărar uscat, hrean, boabe de muştar, ienibahar şi coriandru, felii de mere şi de gutui, apoi se adaugă varza cu scobitura în sus.

In locurile libere se pun sferturi de verze roşii.

Deasupra se aşază mărar şi 2 scândurele în cruce şi frunze de varză. Se toarnă apă rece şi se astupă. Se lasă 2-3 zile la căldură; se mai completează cu varza de rezervă, scobită şi presărată cu sare.

După o săptămână, se goleşte butoiul pe la cep, se vântură zeama de varză şi se toarnă înapoi în butoi, pe deasupra. Se gustă zeama şi se mai potriveşte de sare. Dacă este prea sărată, se mai ia din lichid şi se înlocuieşte cu apă.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite