Video Rețeta cozonacului Dubai. Cum se prepară fița Crăciunului 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimic nu se compară cu mirosul de cozonac care umple casele în zilele premergătoare Crăciunului. Variantele tradiționale sunt cele de bază, dar, după viralizarea ciocolatei Dubai, gospodinele deschise la inovații caută acum rețeta ideală pentru cozonacul Dubai, mai ales că imaginile cu acest sortiment au umplut rețelele de socializare.

De la început, trebuie precizat că ingredientul care trimite cozonacul în categora „Dubai” este fisticul.

Iar cheia stă în umplutură. Practic, trebuie găsită modalitatea ideală de a introduce fisticul în compoziție, păstrând rețeta clasică de cozonac.

 Dacă vreți ceva sigur, puteți urma o rețetă deja testată.

Ingrediente pentru cozonac Dubai

GorjOnline a publicat o rețetă de cozonac Dubai, despre care garantează că va aduce o notă de eleganță și rafinament mesei de Crăciun.  

Pentru aluat: un kilogram de făină, 200 g zahăr, 200 ml lapte călduț, patru ouă, 100 g unt topit, 50 g drojdie proaspătă, o linguriță esență de vanilie, un praf de sare și coaja rasă de la o lămâie.

Pentru crema de fistic: 200 g  fistic crud (neales), 150 g zahăr, 200 ml smântână lichidă, 50 g unt, o linguriță de esență de vanilie.

Pentru umplutura de cozonac. 150 g fistic prăjit și măcinat, 100 g zahăr, 100 g cacao (pentru un gust intens de ciocolată), 50 g unt topit.

Cum se prepară cozonacul Dubai

Într-un vas mare se dizolvă drojdia în laptele călduț cu o lingură de zahăr. Se lasă amestecul să stea timp de 10-15 minute până începe să facă spumă.

Într-un alt bol se pun făina, zahărul, sarea și coaja de lămâie. Se adaugă ouăle și untul topit, apoi se încorporează treptat amestecul de drojdie.

Se frământă aluatul până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească într-un loc cald pentru aproximativ o oră, până își dublează volumul.

Într-un blender, se pune fisticul și se mărunțește până când se obține o pastă fină. Într-o cratiță, se pune smântâna lichidă și zahărul, lăsându-le să fiarbă pe foc mic până zahărul se dizolvă. Se adaugă pasta de fistic și untul și se amestecă bine până se obține o cremă fină. Se lasă la răcit înainte de a o folosi în cozonac.

După ce aluatul a crescut, se împarte în două sau patru părți egale. Se întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire.

Se unge fiecare foaie cu crema de fistic, apoi se presară fisticul măcinat, zahărul și cantitatea de cacao.  Se rulează aluatul și se pune în tavă, unde trebuie lăsat să crească aproximativ 30 de minute.

Cuptorul se preîncălzește la 180°C. Cozonacii se ung cu un ou bătut și se bagă la cuptor pentru  aproximativ 40-45 de minute sau până când sunt bine rumeniți, precizează sursa citată.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite