Prepararea mezelurilor în gospodărie: salam ţărănesc din ingrediente naturale
0
După numeroasele scandaluri legate de provenienţa cărnii utilizată în prepararea mzelurilor, mulţi români au redus considerabil consumul acestor produse. Pentru a vă bucura de gustul acestora, fără a vă pune sănătatea în pericol, vă prezentăm reţeta salamului ţărănesc ce poate fi preparat cu uşurinţă în propria bucătărie.
Ingrediente:
60% carne de vită
40% fleică de porc tare
Condimente şi aditivi pentru fiecare kilogram de pastă pentru salam:
24 grame amestec de sare
4 grame piper negru măcinat
5 grame piper negru zdrobit
puţin rom
1 căţel de usturoi
Se îndepărtează şoriciul de pe fleica de porc. Se înlătură cartilajele (zgârciurile) şi bucăţile moi de grăsime. Materialul este congelat, după care se dă prin maşina de tocat cu sita de 8 mm, se frământă bine şi se umple în membrane din colagen sau de vită. Usturoiul trebuie tocat mărunt înainte de a fi dat prin maşina de tocat. Salamul se atârnă pentru maturare sau afumare.
Sursă: Carte „Prepararea mezelurilor în gospodărie“, editura Casa